ODSEČENA JEDNA OD NAJVAŽNIJIH GLAVA HEZBOLAHA! Ključni čovek libanskih militanata likvidiran u Bejrutu

Autor:

Svet

08.10.2024

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak udarac za libanske militante

ODSEČENA JEDNA OD NAJVAŽNIJIH GLAVA HEZBOLAHA! Ključni čovek libanskih militanata likvidiran u Bejrutu

Foto: printskrin/tanjug

Izraelska vojska je saopštila da je u vazdušnom napadu u libanskoj prestonici Bejrutu ubijen komandant Hezbolahovog glavnog štaba, piše Sky News,a prenosi Kurir.

Skaj njuz prenosi da je u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) saopšteno da je ubijeni Suhail Husein Huseini bio nadležan za logistiku u inostranstvu, budžet i upravljanje raznim jedinicama Hezbolaha.

Navodi se da je Huseini imao "ključnu ulogu" u prebacivanju oružja iz Irana i da je bio odgovoran za "distribuciju naprednog naoružanja u jedinicama Hezbolaha".

- Pored toga, on je bio i član Saveta džihada, Hezbolahovog saveta visokih vojnih lidera - navedeno je iz IDF.

U saopštenju piše i da je Huseini bio nadležan za "budžet i logističko upravljanje najosetljivijim projektima Hezbolaha", uključujući "specijalne operacije, kao što su teroristički napadi na Izrael iz Libana i Sirije".

Libanski državni mediji objavili su da je Izrael tokom noći gađao južna predgrađa Bejruta, nakon što je izraelska vojska izdala upozorenje stanovnicima te oblasti.

Izrael je juče pokrenuo talas vazdušnih napada na južni Liban, sa 100 aviona koji su gađali oko 120 lokacija u razmaku od sat vremena, saopštila je izraelska vojska (IDF), preneo je Gardijan.

Arapski portparol IDF-a izdao je hitno upozorenje libanskim civilima da do daljnjeg izbegavaju da budu na plaži ili u čamcima na obali reke Avali na jugu zemlje.

Sirene su se oglasile u ponedeljak uveče u centralnom Izraelu nakon što je nekoliko projektila došlo iz pravca Libana, a izraelska vojska je saopštila da su neki projektili presretnuti, dok su ostali pali na otvorena područja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading