NEMA MILOSTI! HEZBOLAH ZASUO RAKETAMA IZRAELSKE VOJNIKE! Gađali ih dok su evakuisali mrtve i ranjenike! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana

NEMA MILOSTI! HEZBOLAH ZASUO RAKETAMA IZRAELSKE VOJNIKE! Gađali ih dok su evakuisali mrtve i ranjenike! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Baz Ratner

Libanska grupa Hezbolah saopštila je rano jutros da je raketama gađala izraelske vojnike u naselju Al-Manara i okolini na severu Izraela u, kako je navedeno, "znak podrške palestinskom narodu i odbrane Libana".

Hezbolah je takođe naveo da je gađao izraelske snage u toj oblasti dok su "evakuisale ranjene i ubijene vojnike", prenosi CNN.

 

 

Izrael je, osim vazdušnih udara na teritoriju Libana, od 1. oktobra pokrenuo kopnenu operaciju protiv Hezbolaha u južnom Libanu.

"Gađali smo skladišta oružja Hezbolaha u Bejrutu, 30 projektila ispaljeno iz Libana"

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su protekle noći gađale lokacije u Bejrutu na kojima se, kako tvrde, nalaze skladišta oružja libanske grupe Hezbolah i druga "teroristička infrastruktura".

- Vazdušnim napadima prethodili su sveobuhvatni koraci kako bi se ublažila šteta po civile, uključujući upozorenje o pretećim udarima - navedeno je u saopštenju, prenosi CNN.

Dodaje se da će IDF nastaviti punom snagom da gađa vojne objekte Hezbolaha.

Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana i da su neki projektili presretnuti, prenosi Tajms of Izrael.

Trideset minuta posle ponoći oglasile su se sirene u oblasti Kirjat Šmona na severu Izraela.

IDF navodi i da su vazdušne snage oborile tri jurišne bespilotne letelice iznad Sredozemnog mora, od kojih jednu blizu obale Tel Aviva, za koje tvrdi da su ispaljene sa istoka, piše Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading