RIZIKUJE DA BUDE UBIJEN?! Iranski šef diplomatije stigao u Bejrut! Avion sleće, dok grad gori! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku se vidi avion pod iranskom zastavom kako sleće na aerodrom u Bejrutu

RIZIKUJE DA BUDE UBIJEN?! Iranski šef diplomatije stigao u Bejrut! Avion sleće, dok grad gori! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/AFP News Agency

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči stigao je jutros u posetu glavnom gradu Libana, Bejrutu, javili su libanski državni mediji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Abas Arakči, šef diplomatije Islamske Republike Iran

 

Arakči bi trebalo da se sastane sa privremenim premijerom Libana Nadžibom Mikatijem i predsednikom parlamenta Nabihom Berijem koji je blizak saveznik libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran, prenosi Rojters.

Na snimku koji je emitovao Rojters vidi se avion pod iranskom zastavom kako sleće na aerodrom u Bejrutu, samo nekoliko sati nakon izraelskih vazdušnih udara u blizini aerodroma izvedenih tokom noći.

Iran je u utorak lansirao više od 180 raketa na Izrael, navodeći da je to osveta zbog ubistava lidera Hezbolaha i Hamasa, kao i agresije u Gazi i Libanu.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da će Iran "platiti" za napad.

Izraelska vojska pozvala na evakuaciju 37 sela i gradova na jugu Libana

Izraelska vojska upozorila je jutros stanovnike 37 sela i gradova na jugu Libana da se odmah evakuišu i krenu severno od reke Avali.

- Radi vaše bezbednosti, morate odmah evakuisati svoje domove. Svako ko je u blizini operativaca Hezbolaha, njihovih objekata ili njihovog oružja, izlaže sebe riziku - izjavio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adri.

On je naveo na platformi X da izraelska vojska nema nameru da naudi libanskom stanovništvu, već samo militantnoj grupi Hezbolah, kao i da im radi njihove bezbednosti naređuje evakuaciju severno od reke Avali.

- Očekuje se da će svaka kuća koju Hezbolah koristi za svoje vojne potrebe biti meta. Odmah se evakuišite iz svojih domova. Budite oprezni, zabranjeno vam je da idete na jug. Bilo koji pravac na jug može vas dovesti u opasnost - upozorio je Adri.

On je istakao da će izraelska vojska obavestiti stanovništvo kada bude moguć bezbedan povratak kućama, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading