"NATERAĆE REŽIM AJATOLAHA DA PLATI VISOKU CENU" Objavljene su nove informacije o izraelskom planu osvete!

Autor:

Svet

03.10.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ne izlazi sa bezbednosnih sastanaka

"NATERAĆE REŽIM AJATOLAHA DA PLATI VISOKU CENU" Objavljene su nove informacije o izraelskom planu osvete!

Foto: Tanjug/AP

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu večeras održava najnoviji u nizu visokih bezbednosnih sastanaka dok Izrael odlučuje kako i kada odgovoriti na iranski balistički raketni napad u utorak, izveštava izraelska televizija Kanal 12.

Televizija citira izvore iz ministarstava koji kažu da će Izrael "naterati režim ajatolaha da plati visoku cenu."

Očekivani "oštri odgovor" usko je koordinisan s Bajdenovom administracijom, navodi se u televizijskom izveštaju, uz napomenu da postoji mogućnost telefonskog razgovora između Netanijahua i američkog predsednika Džoa Bajdena uskoro.

Navodi se i da se izraelski odgovor očekuje "za nekoliko dana".

Izvori iz Ministarstva navode da Izrael ne može i neće dopustiti da napad od utorka prođe bez značajnog izraelskog odgovora te izveštaj navodi kako se razmatra "mnogo opcija".

Izrael takođe nastoji da izvrši veliki diplomatski pritisak na SAD i zapad uopšte kako bi nametnuli strože nove sankcije Iranu, navodi Kanal 12, pojašnjavajući da Izrael vidi ne samo vojnu priliku za snažan udarac Iranu, već i šansu da pojača globalni stav i pokrene uvođenje sankcija koje je zapad odbijao da uvede već dugo vremena.

Izveštaj citira izvore iz odbrane koji potvrđuju da će SAD podržati Izrael u njegovom odgovoru i pomoći da odbrane Izrael od daljnjih iranskih napada.

Napominje se da trenutni službeni ratni ciljevi Izraela zahtevaju izbegavanje regionalnog rata, ali da i to u budućnosti može biti podložno razmatranju. 

Izveštaj kaže da su izraelske vazdušne snage spremne "za niz akcija i odgovora" i čekaju uputstva s političkog vrha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading