BAJDEN OTKRIO ŠTA SE MOŽE DESITI: Izrael bi mogao OVO da gađa u Iranu!

Autor:

Svet

03.10.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je juče jasno stavio do znanja da ne podržava izraelski napad na iranska nuklearna postrojenja, ali...

BAJDEN OTKRIO ŠTA SE MOŽE DESITI: Izrael bi mogao OVO da gađa u Iranu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden ostavio je danas otvorenu mogućnost za eventualni izraelski raketni napad na iranske rezerve nafte, prenosi CNN.

Na pitanje da li bi podržao Izrael da napadne iranske rezerve nafte u znak odmazde za nedavni raketni napad na Izrael, Bajden je novinarima odgovorio da se o tome vode razgovori.

- Danas se ništa neće dogoditi, o tome ćemo kasnije razgovarati - rekao je on.


Bajden je juče jasno stavio do znanja da ne podržava izraelski napad na iranska nuklearna postrojenja, ističući svoj stav o ovoj osetljivoj temi.

Predsednik SAD je odbio da navede koje sankcije SAD razmatraju protiv Irana, istakavši da će o tome obavestiti iranske vlasti pre nego što informacije podele sa javnošću.



Bajden je dodao da nema informacija o taocima koje palestinska militantna grupa Hamas i dalje drži u Gazi, dodatno naglašavajući neizvesnost u vezi sa ovim pitanjem.

Iran je u utorak lansirao više od 180 raketa na Izrael, navodeći da je to osveta zbog ubistava lidera militanata, kao i agresije u Gazi i Libanu, čime se naglašava intenziviranje sukoba na Bliskom istoku.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu obećao je da će Iran platiti za napad, ističući oštru reakciju izraelskog vođstva na iransku agresiju.

Ovaj razvoj situacije dodatno naglašava potencijalno eskaliranje napetosti u regionu i izbijanja sukoba većih razmera, koji može vremenom prerasti u regionalni rat na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading