KOME VEROVATI?! IRGC objavila POTPUNO drugačije podatke od izraelskih! Evo koliko RAKETA je pogodilo ciljeve! Meta bio i MOSAD!

Autor:

Svet

01.10.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage zabranile su objavljivanje tačnih lokacija ovih udara

KOME VEROVATI?! IRGC objavila POTPUNO drugačije podatke od izraelskih! Evo koliko RAKETA je pogodilo ciljeve! Meta bio i MOSAD!

Foto: Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

Iranska revolucionarna garda saopštila je da je 90 odsto raketa koje je Iran večeras lansirao protiv Izraela uspešno pogodilo svoje ciljeve.

U saopštenju objavljenom na državnoj televiziji navedeno je da je napad bio usmeren na vazdušne i radarske baze, kao i na bezbednosni aparat koji je planirao ubijanje visokih ličnosti Hamasa i Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

Navodi se i da Iran ima pravo da se brani prema međunarodnim propisima. Iranska televizija je prikazala i snimke lansiranja raketa sa neidentifikovanih lokacija u Iranu.

Tajms of Izrael navodi da su, iako je iz Irana lansirano stotine projektila, u Izraelu samo dve osobe lakše ranjene od gelera u Tel Avivu, dok je jedan Palestinac poginuo od gelera u blizini Jerihona na okupiranoj Zapadnoj obali.

Širom Izraela identifikovana su brojna mesta raketnih udara, a fotografije fragmenata raketa kruže društvenim mrežama.

Izraelske odbrambene snage zabranile su objavljivanje tačnih lokacija ovih udara, prenosi portal.

CNN: Među metama iranskog napada i sedište Mosada u Tel Avivu

Među metama večerašnjeg iranskog raketnog napada na Izrael bili su aerodromi i piste za poletanje, ali i kancelarije izraelske međunarodne obaveštajne službe Mosad, preneo je CNN.

- Meta (iranskog napada) bilo je i sedište Mosada, koje se nalazi u severnom delu Tel Aviva, u gusto naseljenom području, i postoji zabrinutost, i pored toga što to Iran smatra vojnom metom, to je gusto naseljeno područje na kojem živi puno civila - rekao je novinar CNN-a u Tel Avivu Džim Šijuto.

Iranska revolucionarna garda saopštila je ranije večeras da je lansirala više od 100 raketa na Izrael kao odgovor za nedavno ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je nakon napada da je Iran večeras napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to", preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading