NETANIJAHU SE OBRATIO IRANSKOM NARODU: "Iran će biti slobodan, nema mesta koje Izrael ne može dosegnuti" (VIDEO)

Autor:

Svet

30.09.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je rekao izraelski premijer, Izrael stoji uz iranski narod

NETANIJAHU SE OBRATIO IRANSKOM NARODU: "Iran će biti slobodan, nema mesta koje Izrael ne može dosegnuti" (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas iranskom narodu da Izrael stoji uz njih, navodeći da će Iran biti slobodan "pre nego što ljudi misle" i da će teroristička mreža koju je ta zemlja izgradila biti razbijena što će, kako je rekao, omogućiti mir i prosperitet u regionu.

Netanijahu je objavio poruku kojom se direktno obraća iranskom narodu i u kojoj optužuje režim u Iranu da drži u pokornosti svoj narod i svaki dan sve više uvlači, kako je naveo, ceo region u rat, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelski premijer u izjavi na engleskom jeziku hvali vojne moći Izraela i nedavna ubistva vođa Hezbolaha i Hamasa.

- Svakim trenutkom, režim vas - plemeniti persijski narod - približava ponoru. Ogromna većina Iranaca zna da njihov režim ne mari za njih. Da mu je stalo, da mu je stalo do vas, prestao bi da troši milijarde dolara na uzaludne ratove širom Bliskog istoka. To bi počelo da poboljšava vaše živote - naveo je Netanijahu i dodao:

- Zamislite da je sav ogroman novac koji je režim protraćio na nuklearno oružje i ratove u inostranstvu uložen u obrazovanje vaše dece, u poboljšanje vaše zdravstvene zaštite, u izgradnju infrastrukture vaše nacije, vodovod, kanalizaciju, sve druge stvari koje su vam potrebne.

Prema njegovim rečima, dva drevna naroda, jevrejski i persijski, konačno će biti u miru kada Iran postane slobodna zemlja i kada teroristička mreža koju je iranski režim izgradio na pet kontinenata bude razbijena.

- Nema mesta na Bliskom istoku koje Izrael ne može dosegnuti. Nema mesta na koje nećemo otići da zaštitimo svoj narod i zaštitimo svoju zemlju - rekao je Netanijahu, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading