GORI OD JEMENA DO PAKISTANA! BLISKI ISTOK NA IVICI SVEOPŠTEG KRVAVOG RATA! Izrael naneo snažne udarce IRANSKIM saveznicima! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.09.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska saopštila je da su na desetine aviona napale elektrane i luku u Ras Isi i Hodejdi

GORI OD JEMENA DO PAKISTANA! BLISKI ISTOK NA IVICI SVEOPŠTEG KRVAVOG RATA! Izrael naneo snažne udarce IRANSKIM saveznicima! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Osamah Abdulrahman

U izraelskim vazdušnim udarima na Jemen danas su poginule četiri osobe, a ranjeno više od 30, nakon što je izraelska vojska saopštila da je pogodila mete na teritoriji pobunjenika koje podržava Iran, uključujući Hodejdu.

Televizija Al Masira, koju kontrolišu Huti, saopštila je da su jedan lučki radnik i tri inženjera poginuli, a 33 su ranjena prema preliminarnim podacima, dodajući da ekipe hitne pomoći i spasilačke ekipe i dalje tragaju za nestalim ljudima.

Izrael je danas pokrenuo napade na ciljeve Huta u Jemenu, nakon što su militanti iz njihovih redova ispalili rakete na Izrael tokom protekla dva dana.

To je najnovija razmena vatre na još jednom frontu u regionalnom konfliktu, prenosi Rojters.

Izraelska vojska saopštila je da su na desetine aviona napale elektrane i luku u Ras Isi i Hodejdi.

Usled ovih udara došlo je do nestanka struje u najvećem delu Hodejde, naveli su lokalni stanovnici.

Demonstranti u Pakistanu protestuju zbog ubistva lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha

Demonstranti koji su protestovali u gradu Karačiju na jugu Pakistana zbog ubistva lidera militantne libanske grupe Hezbolah Sajeda Hasana Nasralaha sukobili su se danas sa policijom koja ih je sprečila da stignu do američkog konzulata u tom gradu, a povređeno je sedam policajaca na koje su učesnici protesta bacili kamenice, saopštila je policija.

Demonstranti su uzvikivali "Smrt Americi".

Policija navodi da je bacila suzavac na demonstrante da bi rasterala proteste, kao i da će biti podnete krivične prijave protiv učesnika protesta koji su bili nasilni, preneo je Rojters.

Pakistanska proiranska šiitska verska politička partija MWMP organizovala je protest na kojem je učestvovalo oko 3.000 ljudi.

Nasralah je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na Bejrut u petak.

Iranski predsednik osudio napade Izraela na regionalne saveznike Teherana

Iranski predsednik Masud Pezeškijan osudio je danas izraelske napade na regionalne saveznike Teherana, navodeći da Izraelu ne treba dozvoliti da napada zemlje iranske "osovine otpora" jednu za drugom, upozoravajući da takve akcije neće ostati bez odgovora.

Pezeškijan je rekao da Iran treba da podrži Liban nakon što je tu zemlju napao Izrael, javili su iranski državni mediji.

Foto: AP/Vahid Salemi

Masud Pezeškijan, aktuelni predsednik Irana

- Ne možemo da prihvatimo takve akcije i one neće biti ostavljene bez odgovora. Neophodna je odlučna reakcija - upozorio je Pezeškijan, preneo je Rojters.

Izrael je saopštio da je danas bombardovao mete jemenskih pobunjenika Huta u Jemenu, šireći konfrontaciju sa iranskim saveznicima u regionu nakon što je u petak ubio vođu libanske militantne grupe Hezbolah Sajeda Hasana Nasralaha u Libanu.

Zamenik komandanta Iranske revolucionarne garde Abas Nilforušan je takođe ubijen u napadu u kojem je ubijen lider Hezbolaha u Bejrutu.

Foto: Tanjug/Ahmed Jalil/Pool Photo via AP

 

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani osudio je izraelske napade u Jemenu, navodeći da su ciljali na civilnu infrastrukturu, kao što su energetska postrojenja i rezervoari za gorivo.

Kanani je još jednom upozorio na posledice, kako je naveo, ratnog huškanja izraelskog režima na regionalni i međunarodni mir i bezbednost.

Izrael je u julu bombardovao "lokacije dvostruke namene, kao što je energetska infrastruktura" u luci Hodejda u Jemenu, a portparol izraelske vojske kaže da Huti koriste luku za primanje iranskih pošiljki oružja, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading