IZRAEL GURA SVE U REGIONALNI SUKOB! Najmirnijoj državi Bliskog istoka upravo je SVE PREKIPELO

Autor:

Svet

18.09.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hezbolah je počeo da ispaljuje rakete i dronove na sever Izraela nakon izbijanja sukoba u Gazi posle napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine

IZRAEL GURA SVE U REGIONALNI SUKOB! Najmirnijoj državi Bliskog istoka upravo je SVE PREKIPELO

Foto: Printscreen/X/Gaza Notifications

Jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi izjavio je danas da Izrael gura ceo Bliski istok na ivicu regionalnog sukoba time što na više frontova održava opasnu eskalaciju.

On je to rekao posle sastanka Kontakt grupe ministara islamskih i arapskih zemalja u Amanu, koji je bio posvećen postizanju primirja u Gazi, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, mir neće prevladati bez rešenja koje bi podrazumevalo dve države. Pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha juče su istovremeno eksplodirali u južnom Libanu, a Hezbolah je danas saopštio da je broj poginulih u eksploziji pejdžera porastao na 12 nakon što su još tri operativca te grupe podlegla zadobijenim povredama.

Neimenovani libanski izvori tvrde da je izraelska obaveštajna služba Mosad postavila malu količinu eksploziva u 5.000 pejdžera tajvanske proizvodnje koje je libanska grupa Hezbolah naručila nekoliko meseci pre jučerašnjih eksplozija, prenela je britanska agencija.

Hezbolah je počeo da ispaljuje rakete i dronove na sever Izraela nakon izbijanja sukoba u Gazi posle napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Hezbolah je saopštio da će obustaviti napade ukoliko se postigne primirje u Gazi, ali su višemesečni pregovori, u kojima posreduju SAD, Katar i Egipat, u zastoju.

Izrael na napade Hezbolaha odgovara izvođenjem vazdušnih napada na položaje Hezbolaha u Libanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading