SIRENE ZA VAZDUŠNU UZBUNU SE OGLASILE U HARKOVU! Odjekuju eksplozije!

Autor:

Svet

15.09.2024

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih 24 časa, pet civila je zadobilo povrede u ruskim napadima u Harkovskoj oblasti.

SIRENE ZA VAZDUŠNU UZBUNU SE OGLASILE U HARKOVU! Odjekuju eksplozije!

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Danas ujutru, grad Harkov je bio poprište napada dronovima, što je dovelo do proglašenja vazdušne uzbune. Lokalne vlasti su saopštile da se čulo nekoliko eksplozija, ali je gradonačelnik Ihor Terehov izvestio da, srećom, nije bilo povređenih u napadu.

  • Napad dronovima


Prema rečima šefa harkovske regionalne državne administracije Olega Sinegubova, ruske snage su upotrebile najmanje dve bespilotne letelice u napadu, što je rezultiralo izbijanjem požara u nekoliko nestambenih zgrada.
  • Povrede u napadima


U poslednjih 24 časa, pet civila je zadobilo povrede u ruskim napadima u Harkovskoj oblasti. Takođe, tokom noći, ruske trupe su vođenim vazdušnim bombama napale Harkov i Zoločiv.
  • Napadi na samoproglašenu Donjecku narodnu republiku (DNR)


Predsedništvo samoproglašene DNR je saopštilo da su ukrajinske snage granatirale oblast DNR ukupno 17 puta u protekla 24 časa, pri čemu su povređena dva civila i tri službenika ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Posebno su istakli da je u pravcu Gorlovke bilo 17 granatiranja.

Ove informacije jasno pokazuju eskalaciju sukoba između ruskih i ukrajinskih snaga u regionu, sa žrtvama i materijalnom štetom kao posledicom. Nastavljamo da pratimo razvoj situacije i reakcije međunarodne zajednice na ove događaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading