ŽESTOK UDAR IZRAELA! Položaji Hezbolaha u PLAMENU, IDF servirao SUROVU osvetu! Četiri sela pogođena vatrom! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

11.09.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska je izvršila snažne udare po pozicijama Hezbolaha u južnom Libanu

ŽESTOK UDAR IZRAELA! Položaji Hezbolaha u PLAMENU, IDF servirao SUROVU osvetu! Četiri sela pogođena vatrom! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska izvela je napad na oko 30 raketnih bacača Hezbolaha i drugu infrastrukturu u južnom Libanu. Udari su se dogodili u gradovima Džebajn, Nakura, Deir Serjan i Zibkin, a IDF je saopštio da su ova ciljana mesta predstavljala pretnju za izraelske civile.

 

 


U nedelji pre ovog napada, libanska militantna grupa Hezbolah izvršila je napad lansiranjem više od 50 raketa iz Libana na područja Galileje i grada Kirjat Šmona u severnom Izraelu.

 

 

Ovaj napad bio je odgovor na izraelski napad na grad Frun, u kojem su ubijena tri bolničara.

 

 

Hezbolah preuzeo odgovornost za napad

Hezbolah je preuzeo odgovornost za napad izazvan izraelskim napadom na grad Frun. Navodeći kao razlog za svoje akcije ubistvo tri bolničara u ovom gradu.

Izraelski napad predstavlja nastavak sukoba između Izraela i Hezbolaha koji traje decenijama. Ovi napadi su deo šireg regionalnog sukoba između Izraela i militantnih grupa na Bliskom istoku.

 

 


Dosadašnji sukobi između Izraela i Hezbolaha izazvali su zabrinutost međunarodne zajednice. SAD su podržale Izrael u samoodbrani, dok su druge zemlje izrazile zabrinutost zbog eskalacije nasilja u regionu, a IR Iran otvoreno podržava Hezbolah, Hamas, Hute i Siriju.

 

 

 

 


Nasilje između Izraela i Hezbolaha ima i veliki humanitarni aspekt, jer civilno stanovništvo najviše trpi. Međunarodne organizacije za ljudska prava izrazile su zabrinutost zbog ugrožavanja civila u ovom sukobu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading