POČINJE RAT! Ovo je znak da sledi opšti HAOS na Bliskom istoku?! Hezbolah objavio snimak! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hezbolah objavio video sa podzemnim tunelima i lansirnim pozicijama

POČINJE RAT! Ovo je znak da sledi opšti HAOS na Bliskom istoku?! Hezbolah objavio snimak! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@Defensa_Israel

Libanski Hezbolah objavio je danas video snimak na kojem se vide njihovi borci kako voze kamione sa raketnim lanserima kroz niz tunela ka podzemnoj lokaciji za lansiranje.

Snimak traje četiri i po minuta, i najnoviji je u seriji videa kojima ova grupa prikazuje svoje navodne vojne kapacitete, u trenutku dok razmenjuje napade sa izraelskom vojskom dok istovremeno traje rat u Gazi, prenosi Rojters.

Na najnovijem videu takođe su prikazani pripadnici Hezbolaha koji voze motore, rade na laptop računarima i voze desetak kamiona kroz stenovite tunele.

Agencija Rojters navodi da nije mogla nezavisno da potvrdi kada ili gde je materijal snimljen.

Na kraju snimka vide se velika metalna vrata koja se otvaraju, a potom se ukazuju maskirna mreža i nebo što sugeriše da su tuneli podzemni.

Video nosi naziv Imad 4, što je očigledna referenca na Imada Mugnijeha, komandanta Hezbolaha ubijenog 2008. godine, a na zidovima tunela nalaze se njegovi posteri.

Ubrzo nakon što je Hezbolah objavio video, iranska ambasada u Bejrutu saopštila je da je Iran instalirao podzemne raketne stanice širom Libana koje bi mogle da pogode Izrael.

Tenzije u regionu su izuzetno povišene proteklih sedmica, nakon raketnog napada na Golansku visoravan za koji je Izrael okrivio Hezbolah i uzvratio ubistvom visokog komandanta tog pokreta u Bejrutu.

Hezbolah je takođe obećao odmazdu protiv Izraela, kao i Iran, koji je kao razlog naveo ubistvo političkog šefa Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading