SALVA RAKETA ISPALJENA NA SEVER IZRAELA! Hezbolah udario žestoko, teška noć u Galileji! Rakete FIJUKALE na sve strane!

Autor:

Svet

08.09.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad raketa iz Libana na severni Izrael izazvao je zabrinutost i podstakao izraelsku vojsku na reakciju

SALVA RAKETA ISPALJENA NA SEVER IZRAELA! Hezbolah udario žestoko, teška noć u Galileji! Rakete FIJUKALE na sve strane!

Foto: Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Više od 50 raketa lansirano je iz Libana u područja Galileje i grada Kirjat Šmona, u severnom Izraelu, u toku noći, saopštila je danas izraelska vojska.

Napadi u toku noći

Oko 20 raketa je ispaljeno između jedan i 2.30 posle ponoći po lokalnom vremenu, a kako navodi IDF, većinu projektila je presrela protivvazdušna odbrana, ali je jedna zgrada u Kirjat Šmoni pogođena i oštećena.

 

 

Novi napadi u jutarnjim satima

Oko 5.30 sati iz Libana je ispaljeno još 30 raketa, od kojih su neke presretnute, a ostale su pogodile otvorene površine, prenosi Tajms of Izrael.  U napadu nije bilo povređenih.

Hezbolah je preuzeo odgovornost za napad

Libanska militantna grupa Hezbolah preuzela je odgovornost za napad, navodeći kao razlog izraelski napad na grad Frun, u kojem su ubijena tri bolničara.

Napad raketa iz Libana na severni Izrael izazvao je zabrinutost i podstakao izraelsku vojsku na reakciju.

Izrael je osudio napade i istakao da će preduzeti odgovarajuće mere kako bi zaštitio svoje građane od daljih napada.

Reakcija izraelske vojske

Izraelska vojska je saopštila da je odgovorila na napade artiljerijskim paljbama na Liban i da su ciljevi bili mesta iz kojih su lansirane rakete.

Ovo predstavlja eskalaciju tenzija između Izraela i Hezbolaha, što može imati ozbiljne posledice na regionalnu stabilnost.

 

 

Napetost u regionu

Napadi raketa iz Libana na Izrael, kao odgovor na ranije izraelske akcije, nagoveštavaju mogućnost daljih sukoba između ove dve strane.

Sa obzirom na istoriju sukoba između Izraela i Hezbolaha, ova situacija zahteva pažljivo praćenje i diplomatske napore kako bi se sprečila eskalacija nasilja.

Republika

Foto: Youtube/Printscreen/News18 Urdu

Jedan od raketnih napada Hezbolaha na sever Izraela

Napadi raketa iz Libana na severni Izrael predstavljaju ozbiljnu pretnju za regionalnu stabilnost i zahtevaju hitnu reakciju međunarodne zajednice kako bi se sprečila dalja eskalacija sukoba.

Izraelska vojska je već odgovorila na napade, ali situacija zahteva pažljivo vođenje kako bi se izbegle ozbiljne posledice po civile i mir u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading