NAJMANJE 40 MRTVIH: Novi napad Izraela na pojas Gaze!

Autor:

Svet

10.09.2024

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu pogođeno najmanje 20 šatora u kojima su spavali raseljenj Palestinci

NAJMANJE 40 MRTVIH: Novi napad Izraela na pojas Gaze!

Foto: Tanjug

Najmanje 40 ljudi je ubijeno, a 60 je povređeno u izraelskom napadu na palestinski kamp u oblasti al-Mavasi u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze.

Civilna odbrana Gaze saopštila je da je u napadu pogođeno najmanje 20 šatora u kojima su spavali raseljeni Palestinci, prenosi Al džazira.

Oblast Al-Mavasi, gde postoji veliki privremeni kamp za prihvat palestinskih izbeglica, izraelska vojska je označila kao "bezbednu zonu" tokom svojih kopnenih napada na obližnje gradove Rafu i Kan Junis.

Izrael tvrdi da je gađao komandni i kontrolni centar Hamasa u okviru šatorskog kampa, kao i da je preduzeo više koraka kako bi minimizirao štetu po civile. Sa druge strane, Hamas tvrdi da operativci te grupe nisu bili u zoni Al Mavasi.

- Tvrdnje o prisustvu naših boraca su očigledna laž - navodi se u saopštenju Hamasa na Telegramu.

NAPAD LIBANA NA IZRAEL

Oko 20 raketa je ispaljeno između jedan i 2.30 posle ponoći juče po lokalnom vremenu, a kako navodi IDF, većinu projektila je presrela protivvazdušna odbrana, ali je jedna zgrada u Kirjat Šmoni pogođena i oštećena.

Oko 5.30 sati iz Libana je ispaljeno još 30 raketa, od kojih su neke presretnute, a ostale su pogodile otvorene površine, prenosi Tajms of Izrael.  U napadu nije bilo povređenih.

Libanska militantna grupa Hezbolah preuzela je odgovornost za napad, navodeći kao razlog izraelski napad na grad Frun, u kojem su ubijena tri bolničara.

Napad raketa iz Libana na severni Izrael izazvao je zabrinutost i podstakao izraelsku vojsku na reakciju.

Izrael je osudio napade i istakao da će preduzeti odgovarajuće mere kako bi zaštitio svoje građane od daljih napada.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading