KIJEV NOĆAS PONOVO BOMBARDOVAN U TALASIMA: Ruske kamikaze poletele iz Kurske oblasti, SIRENE zavijale sat vremena!

Autor:

Svet

09.09.2024

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako navode izvori, ovo je bio peti vazdušni napad na Kijev od početka ovog meseca

KIJEV NOĆAS PONOVO BOMBARDOVAN U TALASIMA: Ruske kamikaze poletele iz Kurske oblasti, SIRENE zavijale sat vremena!

Foto: printscreen/X

Ukrajinska prestonica Kijev bila je meta novog ruskog vazdušnog napada tokom noći, koji je izazvao eksplozije i aktiviranje protivvazdušne odbrane (PVO), navodi se u informacijama objavljenim na zvaničnom nalogu grada na društvenoj mreži X (Tviteru).

Lokalne vlasti potvrdile su ovaj događaj, dok je ukrajinski sajt UAZMI njuz preneo da su ruske snage izvele napad u nekoliko talasa.

Prema njihovim tvrdnjama, PVO je uspešno uništila sve dronove koji su bili upućeni ka glavnom gradu Ukrajine.

 

 

Ovo je bio peti napad od početka meseca, što ukazuje na kontinuirane napetosti u regionu.

Vazdušna uzbuna je trajala više od sat vremena, dok je šef vojne uprave Kijeva, Serhij Popko, izdao saopštenje povodom ovog događaja putem aplikacije Telegram.

Nemačka novinska agencija Ukrinom prenosi detalje o oglasu šefa vojne uprave, naglašavajući reakciju lokalnih vlasti na napad.

Ovo je samo jedan u nizu napada koji su pogodili Kijev i šire područje i koji su gotovo svakodnevni, a koji redovno izazivaju zabrinutost i tenzije među građanima Ukrajine.

 

 

Situacija ostaje napeta, a građani Kijeva i Ukrajine suočavaju se sa izazovima očuvanja bezbednosti i normalnog života usled ovakvih napada, no, treba podsetiti i na to da su i ruski gradovi postali učestala meta napada ukrajinskih dronova.

Žrtava ima na obe strane u ovakvim vazdušnim udarima, a mete napada su prvenstveno infrastrukturni i vojno-strateški objekti obeju strana.

Ruski i ukrajinski borbeni avioni i bombarderi slabo zalaze u vazdušni prostor neprijatelja zbog rizika od obaranja letelica i zato je korišćenje bespilotnih letelica kamikaza daleko bezbolnije po onog ko ih lansira, a praksa je pokazala i to da je njihova upotreba daleko gora po neprijatelja.

Dronovi i krstareće rakete često pogađaju i naseljena područja, pa su civilne žrtve gotovo svakodnevne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading