TREĆI SVETSKI RAT NEĆE BITI OGRANIČEN SAMO NA EVROPU! Putinova je desna ruka više od 20 godina, a sad je NIKAD OTVORENIJE ZAPRETIO ZAPADU

Autor:

Svet

28.08.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da Rusija radi na "razjašnjenju" svoje nuklearne doktrine

TREĆI SVETSKI RAT NEĆE BITI OGRANIČEN SAMO NA EVROPU! Putinova je desna ruka više od 20 godina, a sad je NIKAD OTVORENIJE ZAPRETIO ZAPADU

Foto: Shutterstock, Tanjug/ap

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, poručio je da se Zapad igra vatrom razmatranjem dozvole Ukrajini da napadne duboko unutar Rusije zapadnim projektilima i upozorio SAD da Treći svetski rat neće biti ograničen samo na Evropu.

Rojters navodi da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će ta zemlja dati dostojan odgovor na napad na Kursku oblast, gde su ukrajinske trupe ušle 6. avgusta u prvom upadu strane vojske na teritoriju Rusije od Drugog svetskog rata i gde i dalje drže deo teritorije.

Britanska agencija podseća da je Lavrov Putinov šef diplomatije već više od 20 godina.

Navodi se da je Lavrov kazao da Zapad nastoji da eskalira rat u Ukrajini i da "traži nevolje" razmatranjem ukrajinskih zahteva za ublažavanje ograničenja upotrebe oružja.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Lavrov je Putinov šef diplomatije više od 20 godina

Podseća se da je od invazije na Ukrajinu u februaru 2022. Putin više puta upozoravao na rizik od mnogo šireg rata koji uključuje najveće svetske nuklearne sile, iako je rekao da Rusija ne želi sukob sa NATO, vojnim savezom predvođenim Amerikom.

- Sada još jednom potvrđujemo da je igranje vatrom, a oni su kao mala deca koja se igraju šibicama, veoma opasna stvar za odrasle ujake i tetke kojima je povereno nuklearno oružje u nekoj zapadnoj zemlji. Amerikanci govore o Trećem svetskom ratu i nedvosmisleno to vide kao nešto što će, ne daj Bože, ako do njega dođe, uticati isključivo na Evropu - rekao je Lavrov.

On je dodao da Rusija radi na "razjašnjenju" svoje nuklearne doktrine.

Rojters podseća da ruska nuklearna doktrina iz 2020. navodi uslove pod kojima bi predsednik razmotrio upotrebu nuklearnog oružja uglavnom kao odgovor na napad upotrebom nuklearnog ili drugog oružja za masovno uništenje ili konvencionalnog oružja kada je ugroženo samo postojanje države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading