UŽAS! Tela šestoro talaca pronađeno u tunelu u Pojasu Gaze - HITNO SE OGLASILA IZRAELSKA VOJSKA!

Autor:

Svet

01.09.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i Džo Bajden!

UŽAS! Tela šestoro talaca pronađeno u tunelu u Pojasu Gaze - HITNO SE OGLASILA IZRAELSKA VOJSKA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg/Pool

Tela šestoro talaca koje je oteo Hamas 7. oktobra prošle godine pronađena su u tunelu u području Rafe u Pojasu Gaze, saopštila je danas izraelska vojska.

U Izrael su vraćena tela Karmel Gat, Eden Jerušalmi, Herša Goldberg-Polina, Aleksandra Lobanova, Almog Sarusi i Ori Danina, navodi se u saopštenju vojske, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden nešto ranije je rekao da su izraelske snage pronašle tela šestoro talaca u tunelu ispod Rafe, uključujući Herša Goldberg-Polina koji je imao dvostruko, izraelsko-američko državljanstvo.

- Ja sam slomljen i ogorčen - rekao je Bajden, dodajući da će on i ostali Amerikanci u svojim molitvama misliti na njegove roditelje, preneo je Tajms of Izrael.

Bajden je dodao da je neumorno radio na tome da se Herš bezbedno vrati, i da je zato slomljenog srca zbog vesti o njegovoj smrti.

- Lideri Hamasa će platiti za ove zločine, budite sigurni. Mi ćemo nastaviti da neprekidno radimo na sporazumu da obezbedimo oslobađanje preostalih talaca - kazao je američki predsednik.    

Porodica Goldberg-Polin potvrdila je smrt svog sina u objavi na Fejsbuku i zahvalila svima na ljubavi i podršci.

Oni su zamolili za privatnost u ovom teškom trenutku.

Herš Goldberg-Polin, koji je rođen u Kaliforniji, otet je dok je pokušavao da pobegne od terorista koji su upali na muzički festival Nova u oktobru prošle godine, a u eksploziji granate razneta mu je ruka.

On se video na jednom propagandnom snimku Hamasa snimljenom u aprilu ove godine.
 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading