UDARNO! UKRAJINCI OBORILI RUSKI SU-25: Objavljen snimak akcije (VIDEO)

Autor:

Svet

28.08.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski list navodi da Su-25, borbeni avion koji je napravljen još u sovjetsko vreme, nosi teško naoružanje za napade na kopnene snage

UDARNO! UKRAJINCI OBORILI RUSKI SU-25: Objavljen snimak akcije (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/ Anton Gerashchenko

Ukrajinske snage oborile su ruski borbeni avion Su-25 na području Kramatorska u Donjeckoj oblasti.

Kijev indipendent prenosi da je to jutros saopštila ukrajinska vojska koja deluje u tom sektoru.

Navodi se da su jedinice protivvazdušne odbrane (PVO) 28. mehanizovane brigade oborile ovaj avion pomoću prenosivog PVO sistema MANPADS dok je pokušavao da napadne ukrajinske trupe.

Ukrajinski list navodi da Su-25, borbeni avion koji je napravljen još u sovjetsko vreme, nosi teško naoružanje za napade na kopnene snage.

 

 

Ove avione koriste obe strane u ratu Rusije i Ukrajine, a 23. jula još jedan ruski Su-25 oboren je kod Pokrovska u Donjeckoj oblasti.

Generalštab ukrajinske vojske tvrdi da je Ratno vazduhoplovstvo te zemlje od početka rata zaključno sa današnjim danom oborilo 368 ruskih aviona.

Podsetimo, Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, poručio je da se Zapad igra vatrom razmatranjem dozvole Ukrajini da napadne duboko unutar Rusije zapadnim projektilima i upozorio SAD da Treći svetski rat neće biti ograničen samo na Evropu.

Rojters navodi da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će ta zemlja dati dostojan odgovor na napad na Kursku oblast, gde su ukrajinske trupe ušle 6. avgusta u prvom upadu strane vojske na teritoriju Rusije od Drugog svetskog rata i gde i dalje drže deo teritorije.

Britanska agencija podseća da je Lavrov Putinov šef diplomatije već više od 20 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading