UKRAJINA POKUŠALA NAPAD NA KURSKU ELEKTRANU! UDARNO OGLAŠAVANJE PUTINA

Autor:

Svet

22.08.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izrazio nadu da će Međunarodna agencija za atomsku energiju poslati stručnjake da izuče situaciju

UKRAJINA POKUŠALA NAPAD NA KURSKU ELEKTRANU! UDARNO OGLAŠAVANJE PUTINA

Foto: AP/Mikhail Klemntyev

Oružane snage Ukrajine pokušale su da izvedu napad na Kursku nuklearnu elektranu, o tome je obaveštena Međunarodna agencija za atomsku energiju, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Neprijatelj je noćas pokušao da napadne nuklearnu elektranu - rekao je Putin.

On je izrazio nadu da će Međunarodna agencija za atomsku energiju poslati stručnjake da izuče situaciju.

Poslednjih dana zakomplikovala se i situacija oko Kurske nuklearne elektrane. Ostaci i fragmenti oborenih projektila pronađeni su na njenom kompleksu, uključujući i u području za preradu radioaktivnog otpada.

Putin sazvao hitan sastanak

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je održao sastanak sa visokim zvaničnicima u vezi sa situacijom u oblastima Rusije koje se graniče s Ukrajinom, a nakon iznenadnog upada koji su ukrajinske trupe pokrenule 6. avgusta.

Rojters podseća da je u ukrajinskom munjevitom upadu u Kursku oblast, koji je bio najveći upad stranih snaga na teritoriju Rusije od Drugog svetskog rata, učestvovalo na hiljade vojnika koji su se probili preko ruske zapadne granice i naizgled iznenadili Moskvu.

 

 

Navodi se da se od tada vode žestoke borbe pri čemu ruske trupe pokušavaju da uklone ukrajinske vojnike odatle, dok oni nastoje da se konsoliduju i prošire teritoriju pod svojom kontrolom.

- Okupio sam vas kako bismo razgovarali o trenutnom razvoju situacije u pograničnim oblastima Rusije - kazao je Putin na početku sastanka.

Vicepremijer Denis Manturov je rekao da Rusija procenjuje štetu koja je naneta poljoprivredi i industriji u pograničnim oblastima.

 

 

Aleksej Smirnov, vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti, naveo je da je 133.190 ljudi napustilo tu oblast ili je evakuisano odatle.

Putin je upitao Smirnova da li funkcioniše saradnja sa policijom i vojskom, na šta je Smirnov odgovorio da funkcioniše.

Aleksandar Bogomaz, guverner Brjanske oblasti, kazao je Putinu da su pogranične snage odbile pokušaj tima ukrajinskih sabotera i izviđača da uđu u tu oblast.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading