HAMAS ODBIO IZRAELSKE USLOVE ZA PREKID VATRE! Ne žele da prihvate ništa manje od OVOGA! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas ne učestvuje u pregovorima u Dohi koji su okupili egipatske i katarske zvaničnike i šefove američkih i izraelskih obaveštajnih službi

HAMAS ODBIO IZRAELSKE USLOVE ZA PREKID VATRE! Ne žele da prihvate ništa manje od OVOGA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Palestinski Hamas odbacio je nove uslove Izraela u predlogu američkih, katarskih i egipatskih posrednika posle dvodnevnih pregovora u Dohi, saopštila su danas njegova dva rukovodioca.

Novi uslovi Izraela uključuju ostanak njegovih snaga u Pojasu Gaze duž granice sa Egiptom, rekao je jedan od zvaničnika Hamasa pod uslovom da ostane anoniman.

- Nećemo prihvatiti ništa manje nego potpuni prekid vatre, potpuno povlačenje izraelskih vojnika iz pojasa Gaze i povratak raseljenih - dodao je on.

Hamas ne učestvuje u pregovorima u Dohi

Hamas ne učestvuje u pregovorima u Dohi koji su okupili egipatske i katarske zvaničnike i šefove američkih i izraelskih obaveštajnih službi.

S druge strane, njegovi predstavnici su u redovnom kontaktu sa posrednicima koji su im predstavili predlog, koji su nazvali kompromisnim, a koji bi trebalo da dopuni sporazum o primirju u Pojasu Gaze.

Hamas tvrdi da je prihvatio plan američkog predsednika

- Hamas kaže da je 2. jula prihvatio plan koji je krajem maja predstavio američki predsednik Džozef Bajden koji bi trebalo da u tri faze dovede do trajnog prekida vatre i oslobađanja svih talaca, koji se drže u Gazi od 7. oktobra - izjavio je izvršni direktor palestinskog islamističkog pokreta AFP-u.

Izraelska delegacija optužena za nametanje novih uslova

Drugi zvaničnik Hamasa optužio je u petak izraelsku delegaciju da je "nametnula nove uslove u skladu sa svojom politikom opstrukcije".

Ostaju pri stavovima

Hamas je jasno stavio do znanja da neće prihvatiti nove uslove Izraela, ističući da je njihova odlučnost neupitna i da ostaju pri svojim zahtevima za potpunim prekidom vatre i povlačenjem izraelskih vojnika iz Pojasa Gaze.

Situacija ostaje napeta dok se pregovori nastavljaju, a nesuglasice između dve strane ostaju evidentne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading