SPREMA SE KONAČNI OKRŠAJ NA BLISKOM ISTOKU?! Panika u celom regionu, AMERIKA POVUKLA RADIKALAN POTEZ

Autor:

Svet

12.08.2024

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran samo što nije udario Izrael, Pentagon hitno reagovao

SPREMA SE KONAČNI OKRŠAJ NA BLISKOM ISTOKU?! Panika u celom regionu, AMERIKA POVUKLA RADIKALAN POTEZ

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je raspoređivanje podmornice s vođenim projektilima na Bliski istok, saopštio je Pentagon, nakon ubistva visokih članova Hamasa i Hezbolaha zbog čega se regija priprema za moguće napade Irana i njegovih saveznika.

USS Džordžija, nuklearna podmornica, upućena je u region, potez koji retko biva javno objavljen od strane američke vojske. Ova odluka dolazi usled eskalacije regionalnih tenzija i potrebe za jačanjem odbrambenih sposobnosti, te se može okarakterisati i kao američko upozorenje Iranu.

Pored razmeštanja USS Džordžije, Pentagon je objavio da je nosač aviona, "Abraham Linkoln," dobio nalog da ubrza svoje razmeštanje u regionu

"Ministar Ostin ponovio je predanost Sjedinjenih Država da preduzmu sve moguće korake za odbranu Izraela i istakao jačanje američke vojne prisutnosti i sposobnosti na Bliskom istoku u svetlu eskalacije regionalnih napetosti", dodaje se u saopštenju.

Ciljana ubistva Ismaila Hanijea, političkog lidera Hamasa, koji je bio podržavan od strane Irana, u Teheranu, i atentat na visokog vojnog komandanta Hezbolaha, Fuada Šukra u Bejrutu, povećala su strahove od šireg sukoba u regionu. Ove akcije Izraela dovele su do intenzivnih spekulacija o mogućoj odmazdi Irana protiv Izraela, pri čemu su obe zemlje razmenile optužbe zbog ubistava. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading