KAMERE ZABELEŽILE GRUPNO SILOVANJE: Izraelski vojnici se BRUTALNO IŽIVLJAVALI, žrtvi pukla creva (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Autor:

Svet

10.08.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident, koji se dogodio krajem jula, doveo je do istrage i hapšenja devet vojnika

KAMERE ZABELEŽILE GRUPNO SILOVANJE: Izraelski vojnici se BRUTALNO IŽIVLJAVALI, žrtvi pukla creva (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Foto: Printscreen/X

Grupa izraelskih vojnika seksualno je zlostavljala palestinskog zatvorenika u vojnom zatvoru na jugu zemlje!

Na snimcima sigurnosnih kamera, koje je objavio izraelski televizijski Kanal 12, vidi se kako vojnici grupno siluju palestinskog zatvorenika u pritvorskom centru Sede Teman.

Incident, koji se dogodio krajem jula, doveo je do istrage i hapšenja devet vojnika, ali je podelio zemlju jer su mnogi Izraelci izrazili šok zbog snimka dok su drugi, uključujući pojedine članove izraelske vlade, osudili akcije protiv vojnika i umanjili značaj slučaja.

Incident se dogodio u pritvorskom centru Sede Teman u pustinji Negev na jugu Izraela. Na snimku, koji su verifikovali Al Džazira i Gardijan, vidi se kako grupa stražara hvata jednog zatvorenika od mnogih vezanih za pod. Stražari ga zatim vode do zida, podižu svoje štitove da sakriju lica od kamere, a potom kreću da ga siluju.

Napad je bio toliko brutalan da zatvorenik posle nije mogao da hoda. Izraelski list Harec razgovarao je sa zatvorskim lekarom Joelom Donsinom koji je rekao da je žrtva zadobila ozbiljnu povredu anusa i da su joj pukla creva i polomljena rebra.

 

 

Deset vojnika je na kraju uhapšeno zbog silovanja koje se dogodilo 29. jula. Vojnici pripadaju jedinici poznatoj kao Force 100 koja ima zadatak da čuva objekat Sede Teman.

Video je šokirao mnoge u izraelskom društvu. Organizacije za ljudska prava i UN izrazile su zabrinutost zbog tretmana palestinskih zatvorenika.

Izraelska nevladina organizacija za ljudska prava Becelem izvestila je u četvrtak da su hiljade Palestinaca "maltretirane i mučene" na sistematski način u izraelskim zatvorimanakon što je Hamas napao Izrael 7. oktobra.

- Uslovi u Sede Temanu nisu jedinstveni. To je samo vrh ledenog brega - rekao je portparol organizacije Sai Parnes za Al Džaziru.

Ali za neke, uključujući izraelskog krajnje desničarskog ministra finansija Bezalela Smotriča, gnev bi trebalo da bude usmeren na zločin snimanja grupnog silovanja, a ne samo na silovanje. Smotrič je pozvao na hitnu krivičnu istragu kako bi se identifikovale osobe koje su objavile snimak.

- Imali su cilj da nanesu štetu rezervistima i ogromnu štetu imidžu Izraela u svetu - navodi Smotrič na svom nalogu na društvenoj mreži X.

I drugi su požurili da podrže uhapšene vojnike, uključujući ministra za nacionalnu bezbednost Itamara Ben-Gvira, koji je rekao da je svaka akcija, čak i grupno silovanje, dozvoljena ako se radi o bezbednosti države.

Ahmad Tibi, arapski poslanik, pitao je na sednici Kneseta prošle nedelje da li je legalno "zabiti štap u anus" muškarca. Hanos Milvinski, član vladajuće partije Likud premijera Benjamina Netanjahua, izneo je šokantan odgovor.

- Ako je on borac Hamasa, sve je legalno, sve je dozvoljeno! Sve - naveo je Milvinski.

Ubistvo palestinskog dečaka na Zapadnoj obali, podsetimo, moglo bi da bude prvi ratni zločin za koji je optužen Izrael od početka sukoba sa Hamasom!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading