SADA JE SVE MNOGO JASNIJE: Hoće li Harisova podržati Izrael? "Kamala, Kamala, ne možeš da se sakriješ!"

Autor:

Svet

08.08.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haris je najpre rekla da je tu zato što veruje u demokratiju i da je svačiji glas važan, ali da sada ona drži govor

SADA JE SVE MNOGO JASNIJE: Hoće li Harisova podržati Izrael? "Kamala, Kamala, ne možeš da se sakriješ!"

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Kampanja najverovatnijeg kandidata demokrata za američke predsedničke izbore Kamale Haris potvrdila je danas da potpredsednica SAD podržava Izrael nakon što su prvi izveštaji sa njenog sastanka sa propalestinskim čelnicima nacionalnog pokreta "Ankomited" (Uncommitted) pre skupa u Detroitu sugerisali da je Haris otvorena po pitanju uvođenja embarga na oružje za Izrael.

- Haris nije izrazila otvorenost prema embargu na oružje - rekao je izvor koji je govorio pod uslovom anonimnosti za Džeruzalem post.

Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Kamala Haris

Njen savetnik za nacionalnu bezbednost Fil Gordon napisao je na Iksu da je Haris bila jasna po pitanju embarga i dodao da će SAD pomoći Izraelu u odbrani od Irana i grupa koje podržava Iran.

- Ona ne podržava embargo na oružje Izraelu i nastaviće da radi na zaštiti civila u Gazi i na poštovanju međunarodnog humanitarnog prava - napisao je Gordon.

Prema izjavi portparola kampanje Haris je fokusirana na obezbeđivanje sporazuma o prekidu vatre i taocima.

- Kao što je rekla (Haris), vreme je da se ovaj rat završi na način da Izrael bude bezbedan, taoci oslobođeni i da se okonča patnja palestinskih civila da palestinski narod može da ostvari svoje pravo na dostojanstvo, slobodu i samopouzdanje - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon/LM Otero, Shutterstock

Donald Tramp i Kamala Haris

Pokret "Ankomited" je juče saopštio da je Haris, rekla da je otvorena za razgovor sa liderima pokreta po pitanju embarga na oružje.

Haris je juče održala skup u Detoritu u okviru svoje predsedničke kampanje i oštrim rečima je uzvratila učesnicima propalestinskog protesta protiv izraelskog rata u Gazi koji su prekinuli njen govor, uzvikujući "Kamala, Kamala, ne možeš da se sakriješ! Nećemo da glasamo za genocid".

- Znate šta, ako želite da Donald Tramp pobedi, onda to i kažite. U suprotnom, ja držim govor - rekla je Haris, izazvavši glasne povike odobravanja svojih pristalica, preneo je USA Tudej.

Haris je najpre rekla da je tu zato što veruje u demokratiju i da je svačiji glas važan, ali da sada ona drži govor.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Tim Volc

Skupu u Detroitu u državi Mičigen prisustvovalo je više od 15.000 ljudi, što je do sada najmasovniji skup od početka njene kampanje u kojoj ove nedelje učestvuje i njen kandidat za potpredsednika, guverner Minesote Tim Volc.

Mičigen je država sa 15 elektorskih glasova i ključno je poprište za dobijanje podrške na izborima, a 2020. predsednik Džozef Bajden tu je odneo pobedu.

Harisova, kao i Bajden, ostaje odlučna u podršci Izraelu, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading