CELA RUSIJA NA NOGAMA, U ČITAVOJ OBLASTI PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Snažan ukrajinski napad ugrozio Moskvu kao nikad do sad

Autor:

Svet

08.08.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi strepe od širenja ukrajinske ofanzive na ruskim teritorijama

CELA RUSIJA NA NOGAMA, U ČITAVOJ OBLASTI PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Snažan ukrajinski napad ugrozio Moskvu kao nikad do sad

Foto: Youtube/Printscreen/Kanal13

U Kurskoj oblasti Ruske Federacije uvedena je vanredna situacija, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora ove oblasti Aleksej Smirnov.

"U Kurskoj oblasti ostaje teška operativna situacija u pograničnim oblastima. Da bih otklonio posledice ulaska neprijateljskih snaga u region, odlučio sam da od 7. avgusta uvedem vanrednu situaciju u Kurskoj oblasti", napisao je on.

Prema njegovim rečima, dok se operativna situacija ne poboljša, on će lično koordinisati rad snaga jedinstvenog državnog sistema za sprečavanje i rešavanje vanrednih situacija.

- Da podsetim da operativni štab pod mojim rukovodstvom radi danonoćno. Držim situaciju pod ličnom kontrolom. Stalno sam u kontaktu sa agencijama za sprovođenje zakona i federalnim centrom. Preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se obezbedila bezbednost stanovnika Kurska - napisao je Smirnov.

Podsećamo, kako su rekli zvaničnici ruskog Ministarstva odbrane, 300 ukrajinskih vojnika prešlo je u rusku oblast Kursk u utorak.

Borbe su navodno u toku u toj oblasti, nakon što je Moskva saopštila da su trupe uz tenkova i borbenih vozila prešle granicu u blizini grada Sudža, 10 km od linije fronta.

 

 

Hiljade ljudi napustilo je svoje domove u regionu, rekli su zvaničnici. Ukrajina još nije komentarisala ruske optužbe, piše Bi-Bi-Si.

"Gardijan" navodi da se iznenadni upad Ukrajine u Kursku oblast nastavio drugog dana, izazivajući ruskog predsednika Vladimira Putina da sazove sastanak sa najvišim zvaničnicima odbrane i bezbednosti.

 

 

Putin je optužio Ukrajinu da je pokrenula "još jednu veliku provokaciju". Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je ovo "još jedan teroristički čin, očigledno usmereno protiv mirnog, civilnog stanovništva"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading