ŽESTOK NAPAD NA RUSIJU! Gađan strateški aerodrom, skladišta nafte u PLAMENU! Ukrajinci se ne smiruju, UDARAJU čim padne mrak! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

03.08.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

17 dronova oboreno je iznad regiona, a dva su udarila u stambenu zgradu u okrugu Bolhovski

ŽESTOK NAPAD NA RUSIJU! Gađan strateški aerodrom, skladišta nafte u PLAMENU! Ukrajinci se ne smiruju, UDARAJU čim padne mrak! (FOTO/VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@PStyle0ne1

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je tokom noći napala ruski aerodrom Morozovsk i brojna skladišta nafte i goriva u tri ruska regiona.

Vojska je saopštila da je u napadu na aerodrom pogođeno skladište municije gde su ruske snage držale avio-bombe, što je potvrdio i ukrajinski Generalštab, prenela je ukrajinska agencija Unian.

Napad na skladišta nafte i skladišta goriva u Belgorodskoj, Kurskoj i Rostovskoj oblasti izazvao je požar na dva rezervoara za naftu, navodi se u izveštaju vojske.

 

 

- Zadatak su izvršile snage Službe bezbednosti Ukrajine i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u saradnji sa Oružanim snagama - navedeno je.

Generalštab je naglasio da Ukrajina nastavljaju da uništava vojno-ekonomski potencijal ruske vojske kako bi naterala Rusiju da odustanu od rata.

Jedan vozač povređen je u napadu ukrajinskog drona u Belgorodskoj oblasti, a pomoć mu je ukazana na licu mesta, objavio je na Telegram kanalu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

 

- Dronovi Oružanih snaga Ukrajine pogodili su dva naselja u Belgorodskoj oblasti, a u selu Saltikovo pogođen je putnički automobil. Pomoć je ukazana na licu mesta - napisao je on.

Jedna osoba takođe je povređena u napadu ukrajinskih dronova u Orolskoj oblasti, rekao je guverner Andrej Kličkov, prenosi Interfaks.

Takođe je rekao da je 17 dronova oboreno iznad regiona i da su dva udarila u stambenu zgradu u okrugu Bolhovski, preneo je Tanjug.

Podsetimo, ruske snage su izvele napad raketom Kh-35 na položaj radiotehničke čete ukrajinske PVO, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su precizan udar raketom Kh-35 po otkrivenim položajima ukrajinske PVO. Udarom su uništeni radar ST-68, kabina za borbeno upravljanje, vozilo, dizel-elektrocentrala i do 25 vojnika Oružanih snaga Ukrajine - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je takođe objavilo video snimak napada. Ovi napadi su usledili, kako se navodi, kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne objekte.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, više puta je naglasio da ruska vojska ne cilja stambene zgrade i društvene ustanove.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading