IZNAD IRANA I LIBANA NE SME NI MUVA DA PRELETI! Ceo svet grca u strahu, čeka se DETONACIJA na Bliskom istoku

Autor:

Svet

03.08.2024

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znaju šta sa sobom donosi likvidacija Ismaila Hanijea

IZNAD IRANA I LIBANA NE SME NI MUVA DA PRELETI! Ceo svet grca u strahu, čeka se DETONACIJA na Bliskom istoku

Foto: Tanjug/AP

Sve više aviokompanija izbegava iranski i libanski vazdušni prostor i otkazuje letove za Izrael i Liban, prenosi Rojters, uz ocenu da raste zabrinutost zbog mogućeg konflikta u regionu nakon ubistva visokih zvaničnika Hamasa i Hezbolaha ranije ove nedelje, prenosi Tanjug.

Grčki avioprevoznik Aegean, poljski Lot, holandski KLM poslednji su u nisu kompanija koje su obustavile letove ka Izraelu, zbog mogućih napada Irana.

Holandski i grčki avioprevoznik otkazali su letove do 6. avgusta, a poljski do 9. avgusta.

Turkiš erlajns odložio je sinoćnji let do Irana zbog tenzija između Izraela i Irana.

Kompanija Singapor Erlajnz prestala je od juče ujutro da leti kroz iranski vazdušni prostor i koristi alternativne rute, navodeći da je bezbednost prioritet.

Kompanija iz Tajvana, EVA Er, kao i Čajna Erlajnz takođe izbegavaju iranski vazdušni prostor za letove do Amsterdama koji su se ranije odvijali preko Irana, pokazuju podaci sajta Flajtradar24.

Aviokompanije za sada nisu komentarisale promenu ruta.

Organizacija OPSGRUP koja deli informacije o rizicima po letove savetovala je avionima koji lete između Azije i Evrope da izbegavaju iranski i irački vazdušni prostor, dan nakon što su izvori rekli za Rojters da će se najviši iranski zvaničnici sastati sa predstavnicima iranskih regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razmotrili eventualnu osvetu Izraelu.

U protekla dva dana Er Indija, Lufthanza, američke kompanije Junajted Erlajnz i Delta Er, kao i italijanska ITA Ervejz saopštile su da su suspendovale letove za Tel Aviv.

Neke kompanije su ove nedelje otkazale i odložile i letove za Bejrut, nakon napada na stadion na Golanskoj visoravni, za šta je Izrael okrivio libanski Hezbolah.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading