UKRAJINAC U CIVILU GAĐAO RUSKU RAKETU! Pogledajte šta se dogodilo! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.07.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dokumentima Pentagona, SAD je do danas isporučio više od 2000 "stingera" za ukrajinske trupe

UKRAJINAC U CIVILU GAĐAO RUSKU RAKETU! Pogledajte šta se dogodilo! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@Gerashchenko_en

Bivši savetnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je na profilu na X-u snimak na kom se, kako kaže, vidi Ukrajinac, odeven u civilnu odeću, koji s ramena ispaljuje projektil kako bi presreo ruski napad.

Kratak snimak prikazuje Ukrajinca kako ispaljuje projektile, a u pozadini se čuju glasovi koji slave, što implicira da je ruski projektil uspešno presretnut.

Nije jasno gde i kada je video snimljen, piše "Njuzvik" i dodaje da Ukrajinac na snimku koristi MANPADS, prenosni protivvazdušni odbrambeni sistem.

Ukrajina je dobila nekoliko tipova MANPADS-a, uključujući rakete "stinger" američke proizvodnje i britanske rakete kratkog dometa "starstreak".

Prema dokumentima Pentagona, SAD je do danas isporučio više od 2000 "stingera" za ukrajinske trupe.

MANPAD-ovima često upravlja jedna osoba koja ispaljuje projektil sa svog ramena, a sistem se po potrebi lako pomera po bojnom polju.

Kijev tvrdi da su dosad korišćeni za uništavanje ciljeva poput ruskih borbenih aviona ili helikoptera i manjih ciljeva poput dronova.

Podsetimo, turski mediji su nedavno izvestili o neobičnom događaju na moru u blizini Istanbula. Na plaži Čatalča Akalan primećen je džet ski koji je plutao, a nakon detaljnog pregleda utvrđeno je da se radi o ukrajinskom skuteru koji je prevozio eksploziv.

Spasioci na plaži su prvo primetili džet ski, a nakon što su shvatili da ima neuobičajenu opremu, odmah su obavestili žandarmeriju. Nakon dolaska ekipe, plovilo je detaljno pregledano, a prema preliminarnim procenama, skuter pripada ukrajinskoj mornarici.

Istraga je otkrila da se u skuteru nalazio eksploziv, te je plovilo odmah poslato na forenzičku analizu. Pored eksploziva, pronađeno je i više kamera i vojna oprema na ovom skuteru na daljinsko upravljanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading