RUSI POGODILI LOKACIJU STRANIH PLAĆENIKA U UKRAJINI: Moćnim Iskanderom eliminisali 100 boraca (VIDEO)

Autor:

Svet

25.07.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raketni sistem lansira hipersonične rakete nosivosti od 700 kilograma i sposoban je da pogodi ciljeve udaljene do 500 kilometara

RUSI POGODILI LOKACIJU STRANIH PLAĆENIKA U UKRAJINI: Moćnim Iskanderom eliminisali 100 boraca (VIDEO)

Foto: x/@GeromanAT

Ruska vojska uništila je privremenu lokaciju stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova, na kojoj su boravili ukrajinski vojnici i strani instruktori, navodi se u izveštaju ruskog Ministarstva odbrane u četvrtak. 

Ministarstvo je na svom zvaničnom kanalu na Telegramu podelilo video-snimak koji navodno prikazuje napad na objekat, koji navodno pripada građevinskoj kompaniji, koristeći Iskander-M.

Raketni sistem lansira hipersonične rakete nosivosti od 700 kilograma i sposoban je da pogodi ciljeve udaljene do 500 kilometara. Navodi se da je u udaru bilo oko 100 boraca, od kojih su 40 bili strani instruktori, a 60 ukrajinski vojnici. 

Drugi video koji je ministarstvo podelilo nekoliko sati kasnije takođe navodno prikazuje raketni napad grupe Iskander-M na Harkovsku oklopnu tvornicu. U napadu su uništene dve radionice za popravku oklopnih vozila, čime je obustavljen rad objekta, navodi se u izveštaju.

 

 

Ranije ove nedelje ministarstvo je prijavilo još jedan napad na punkt za raspoređivanje stranih instruktora koji se nalazi u gradu Dergači u oblasti Harkov. Objekat je takođe uništen korišćenjem sistema Iskander-M, a navodi se da je oko 50 stranaca eliminisano u napadu.

Ciljani napadi na strane instruktore koji deluju u Ukrajini usledili su nakon uzastopnih upozorenja Moskve da se vojno osoblje ili oružje koje je poslato iz inostranstva u pomoć Kijevu smatra legitimnom metom ruskih snaga.

Nije poznato koliko stranih instruktora trenutno radi u Ukrajini. Međutim, ruska spoljna obaveštajna služba izvestila je ranije ovog meseca da francuska vojska postaje "zabrinuta" zbog povećanog broja Francuza koji su ubijeni tokom sukoba u Ukrajini. 

Ruski predsednik Vladimir Putin je takođe nedavno izjavio da su zapadni vojni instruktori "dugo prisutni" u Ukrajini "pod maskom plaćenika".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading