RUSI IZVELI SVIREP NAPAD NA CIVILNE POLOŽAJE! Ima poginulih i povređenih u bombardovanju ukrajinskih gradova

Autor:

Svet

24.07.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbio i požar u stambenoj zgradi, još uvek nije poznato ima li žrtava

RUSI IZVELI SVIREP NAPAD NA CIVILNE POLOŽAJE! Ima poginulih i povređenih u bombardovanju ukrajinskih gradova

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su poginule a tri povređene u napadima koje je ruska vojska izvela tokom noći na Harkov, Herson i grad Izmail, saopštile su lokalne ukrajinske vlasti. 

U ruskim vazdušnim napadima na Harkov poginula je jedna osoba, rekao je danas gradonačelnik Ihor Terehov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, prenosi Rojters.

Zbog napada je izbio i požar u stambenoj zgradi i još uvek nije poznato da li ima žrtava, naveo je Terehov.

Načelnik Harkovske Oblasne vojne uprave Oleg Sinegubov prijavio je još nekoliko eksplozija.

U toku noći jedna žena je ubijena u granatiranju Dnjeparskog okruga u Hersonu, što je potvrdio i načelnik hersonske gradske vojne uprave, Roman Mročko, prenosi Ukrinform.

 

 

Napad ruske bespilotne letelice tokom noći oštetio je i infrastrukturu luke i stambenu zgradu, u kojoj su tri osobe ranjene u gradu Izmail na jugu Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine našla se u teškoj situaciji na kupjanskom pravcu, zbog čega prebacuju rezerve u području naselja Kondrašovka, Petropavlovka i Sinkovka u nadi da će zaustaviti ruske jurišne avione, saopštio je vojni ekspert Andrej Maročko.

Ranije je Maročko izvestio da jedinice Oružanih snaga Ukrajine, pokušavajući da zaustave napredovanje ruskih vojnika na kupjanskom pravcu, jačaju svoje pozicije, a takođe podižu nova utvrđenja i minska polja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading