RUSIJA SPREMA JEDAN OD NAJVEĆIH RAKETNIH NAPADA?! Opšta panika u Ukrajini!

Autor:

Svet

24.07.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treba dodati i da se u Crnom moru trenutno nalaze brodovi koji nose rakete Kalibar

RUSIJA SPREMA JEDAN OD NAJVEĆIH RAKETNIH NAPADA?! Opšta panika u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Proukrajinski izvori navode da Rusija uskoro sprema jedan od najvećih raketnih napada na Ukrajinu u bliskoj budućnosti.

U prilog tome govori i broj letelica koji su razmeštene na severu Evrope na poluostrvu Kola u Murmanskoj oblasti na severu Rusije.

Prema podacima koji objavljuju ukrajinski izvori, a na osnovu analize satelitskih snimaka koji su naparavili komercijalni sateliti izbrojan je rekordni broj letelica u ovoj vazduhoplovnoj bazi Olenja.

 

 

U pitanju je 14 aviona Tu-95MS i 13 aviona Tu-22M3

Kako se navodi 14 aviona Tu-95MS u ovoj avio-bazi je rekordan broj za ovu vazduhoplovnu bazu, jer redovno brojno stanje je 10-12 letelica.

Treba dodati i da se u Crnom moru trenutno nalaze brodovi koji nose rakete Kalibar.

Vazduhoplovna baza Olenja se inače nalazi 100 km od Murmanska u zoni Arktičkog kruga. Iz ove baze strateški bombarderi sa krstarećim raketama lete do jugoistoka zone na severu Kaspijskog jezera.

Podsetimo, ranije danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski definitivno izgubio legitimitet.

- Naš predsednik je više puta govorio da je predsednik Zelenski očigledno izgubio legitimitet - rekao je Peskov tokom susreta sa učesnicima Festivala novih medija.

Kako je naveo, analiza ustava i zakona Ukrajine omogućava da se izvuče zaključak ko može biti legitimni lider ove zemlje u sadašnjim uslovima.

- U ovom trenutku, naravno, to ostaje problem, kao što ostaje problem i ukaz predsednika Ukrajine koji zabranjuje vođenje pregovora sa predsednikom Putinom. To je faktor koji može značajno da zakomplikuje mirovni proces - naglasio je portparol Kremlja, napominjući da „Rusija nikada nije odustajala od mirovnog procesa“.

Peskov je istakao da je mirovni proces poželjna opcija za rešavanje sukoba u Ukrajini i podsetio da Moskva ostaje spremna za pregovore.

Peskov je naveo i da Kremlj ne zna šta stoji iza izjava ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe o spremnosti Kijeva da pregovara sa Moskvom.

- Nadamo se da ćemo u najskorije vreme dobiti neko objašnjenje - istakao je Peskov.

On je dodao Rusija mora da iskoristi sve moguće platforme da iznese svoje gledište.

- Duboko sam uveren da moramo da iskoristimo sve moguće platforme da prenesemo svoje gledište... Treba iskoristiti svaku priliku - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li vredi da se obnovi pristup Instagramu (društvena mreža u Rusiji zabranjena kao ekstremistička).

Kuleba je u sredu, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jijem, izjavio da je ukrajinska strana spremna da pregovara sa ruskom stranom. Njegove reči citirala je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning. Istovremeno, Kijev je ranije uveo zabranu pregovora na zakonodavnom nivou i ignorisao izjave Moskve o spremnosti da vodi dijalog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading