JEZIV SNIMAK SA UKRAJINSKOG RATIŠTA! Zarobili vojnike, naterali ih da se skinu GOLI, a onda je usledilo NAJGORE! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

10.07.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izviđački dron zabeležio je novu stravičnu scenu na prvoj liniji fronta u Ukrajini

JEZIV SNIMAK SA UKRAJINSKOG RATIŠTA! Zarobili vojnike, naterali ih da se skinu GOLI, a onda je usledilo NAJGORE! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@Pluton45873221

Na snimku se navodno vide pripadnici ruskih snaga koji su prvo naterali dvojicu ukrajinskih zarobljenika da se skinu, a nakon toga prišli i iz blizine ispalili rafale u nenaoružane protivnike. 

Užasavajuća scena navodno je zabeležena u junu kod Robotina u Zaporoškoj oblasti.

Andrij Kostin, generalni tužilac Ukrajine, objavio je na svom nalogu na društvenoj mreži X da je pokrenut krivični postupak zbog kršenja zakona i običaja ratovanja.

- Rusija i dalje pokazuje potpuno nepoštovanje zakona i osnovnog ljudskog morala. Još jedan dokaz za to je snimak ubistva dva zarobljena ukrajinska vojnika od strane ruskih snaga. Na snimku se jasno vidi da su branioci Ukrajine položili oružje i ni na koji način nisu pružili otpor. Okupatori su cinično streljali razoružane ljude. Znamo da to nije slučajnost. To je smišljena politika zločinačkog režima Kremlja da uništi sve ukrajinsko. Pronaći ćemo i kazniti naredbodavce i neposredne počinioce brutalnog zločina - napisao je Kostin na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Drugi užasavajući snimak, podsetimo, potvrdio je nedavno da borbe na prvoj liniji fronta u Ukrajini postaju sve nemilosrdnije!

Analitičar Bilda Julijan Repke objavio je snimak na kome se navodno vidi kako pripadnici ukrajinskih snaga ubijaju ruske ranjenike.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, ruske trupe su se približile strateški važnom gradu Torecku, stigavši do višespratnica u Lenjinskom.

Vojni kanal Militarist izveštava da situacija za Oružane snage Ukrajine na tom delu fronta nastavlja da se pogoršava, dok ukrajinski vojni Telegram kanal DeepState potvrđuje da su ruske trupe stigle do centra sela Njujorka, udaljenog desetak kilometara od Torecka.

Ruske snage se prema nezvaničnim informacijama kreću ka Torecku sa juga iz pravca Njujorka i istočno iz pravca Družbe i Pivdenija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading