"UMRO JE ZA SVE TO" Snimak koji je uzburkao mreže: Ruski gradonačelnik objašnjava devojci zašto joj je brat poginuo u Ukrajini (VIDEO)

Autor:

Svet

08.07.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija nastavlja regrutaciju 25.000 - 30.000 novih vojnika mesečno, izvestio je New York Times.

"UMRO JE ZA SVE TO" Snimak koji je uzburkao mreže: Ruski gradonačelnik objašnjava devojci zašto joj je brat poginuo u Ukrajini (VIDEO)

Foto: X/Anton Gerashchenko/Printscreen

Britanski list, The Economist, pozivajući se na dokumente koji su procurili iz Ministarstva odbrane SAD, izvestio je da je između 462.000 i 728.000 ruskih vojnika ubijeno, povređeno ili zarobljeno u Ukrajini do sredine juna.

Gubici Rusije od 2022. takođe premašuju broj kumulativnih žrtava s kojima se zemlja suočila u vojnim sukobima od Drugog svetskog rata.

Ruski nezavisni mediji, Meduza i Mediazona, objavili su izveštaj u kojem se navodi da je približno 120.000 ruskih vojnika ubijeno od početka invazije na Ukrajinu.

Glavni štab Ukrajine procenjuje da su gubici ruske vojske krajem maja premašili 500.000 ljudi. Ovaj broj uključuje i poginule i ranjene, piše Kyiv Independent. 

The Economist navodi kako na svakog poginulog Rusa dolaze još tri ili četiri ranjena. Među onima koji su pretrpeli najveće gubitke bili su Rusi u dobi od 35 do 39 godina. U celom razdoblju invazije ubijeno je do 27.000 ljudi iz ove dobne grupe, navodi The Economist.

Da Moskva uopšte ne mari za broj žrtava na frontu, koristeći svoju brojčanu nadmoćnost, svedoči i snimak iz ruskog Moršanska, koji se nalazi 1000 kilometara od Kijeva.

 

 

Na snimku se može videti gradonačelnik Moršanska, Aleksej Banikov, kako objašnjava devojci zašto je njen brat umro u Ukrajini.

- Zato da bi naša deca odmarala u letnjim kampovima; da bi naš grad postao bolji; da bi bilo sportskih terena; da bi se naš most konačno popravio; da bismo imali kej. Tvoj brat je umro za sve to - objasnio je gradonačelnik.

Podsetimo, Rusija nastavlja regrutaciju 25.000 - 30.000 novih vojnika mesečno, izvestio je New York Times, pozivajući se na američke zvaničnike.

Ova količina dovoljna je za popunu trupa i omogućuje ruskoj vojsci da nastavi s korišćenjem taktike "talasa mesa", prenosi New York Times.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading