"NA SVAKOG UBIJENOG DOLAZE TRI-ČETIRI RANJENA" Amerikanci izneli šok podatke o gubicima Rusa u Ukrajini

Autor:

Svet

07.07.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija nastavlja regrutaciju 25.000 - 30.000 novih vojnika mesečno, izvestio je New York Times, pozivajući se na američke zvaničnike.

"NA SVAKOG UBIJENOG DOLAZE TRI-ČETIRI RANJENA" Amerikanci izneli šok podatke o gubicima Rusa u Ukrajini

Foto: youtube.com/printscreen

Između 462.000 i 728.000 ruskih vojnika je ubijeno, povređeno ili zarobljeno do sredine juna, izvestio je The Economist, pozivajući se na dokumente koji su procurili iz Ministarstva odbrane SAD. Ove brojke premašuju broj ruskih vojnika koji su se pripremali za potpunu invaziju Ukrajine u februaru 2022.

Gubici Rusije u Ukrajini od 2022. takođe premašuju broj kumulativnih žrtava s kojima se zemlja suočila u vojnim sukobima od Drugog svetskog rata. Ruski nezavisni mediji, Meduza i Mediazona, objavili su izveštaj u kojem se navodi da je približno 120.000 ruskih vojnika ubijeno od početka invazije na Ukrajinu.

Glavni štab Ukrajine procenjuje da su gubici ruske vojske krajem maja premašili 500.000 ljudi. Ovaj broj uključuje i poginule i ranjene, piše Kyiv Independent

The Economist navodi kako na svakog poginulog Rusa dolaze još tri ili četiri ranjena. Među onima koji su pretrpeli najveće gubitke bili su Rusi u dobi od 35 do 39 godina. U celom razdoblju invazije ubijeno je do 27.000 ljudi iz ove dobne grupe, navodi The Economist.

- Poslednje procene sugerišu da je otprilike 2 procenta svih ruskih muškaraca u dobi između 20 i 50 godina ubijeno ili teško ranjeno u Ukrajini od početka rata punog opsega - navodi se u članku. 

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, objavio je 25. februara kako je u ratu ubijeno oko 31.000 ukrajinskih vojnika. To je bio prvi put da je Zelenski javno izneo brojku o broju poginulih ukrajinskih vojnika od početka rata.

Rusija nastavlja regrutaciju 25.000 - 30.000 novih vojnika mesečno, izvestio je New York Times, pozivajući se na američke zvaničnike.

Ova količina dovoljna je za popunu trupa i omogućuje ruskoj vojsci da nastavi s korišćenjem taktike "talasa mesa", prenosi New York Times.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading