UKRAJINCI JOŠ UVEK BROJE MRTVE I RANJENE: Ruska vojska bombardovala OVAJ grad! Pogođena stambena zgrada! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.06.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima gradonačelnika, ruske snage su gađale stambene četvrti navođenim bombama

UKRAJINCI JOŠ UVEK BROJE MRTVE I RANJENE: Ruska vojska bombardovala OVAJ grad! Pogođena stambena zgrada! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/CRUX

Današnji ruski napadi u Harkovu na istoku Ukrajine izazvali su veliku tragediju, sa 18 povređenih osoba i dvpje poginulih.

Gradonačelnik Harkova, Igor Terehov, preneo je putem kanala Telegram da je broj povređenih porastao na 18, nakon što su ruske snage granatirale stambenu zgradu. Ova vest je preneta i od strane Ukrinforma.

Gradonačelnikov apel za pomoć

Igor Terehov je takođe potvrdio da je napad bio usmeren ka stambenoj zgradi, dok je guverner Harkovske oblasti, Oleg Siniehubov, potvrdio događaj i dodatno informisao javnost o prirodi napada.

Prema Siniehubovljevim rečima, ruske snage su gađale stambene četvrti navođenim bombama.

Reakcija spasilaca

Spasioci su odmah reagovali i pružili pomoć na licu mesta. Siniehubov je takođe potvrdio prisustvo spasilaca putem kanala Telegram, naglašavajući hitnost situacije.


Očekuje se da će dalje informacije o ovom tragičnom događaju izaći u javnost kako istražne ekipe budu analizirale situaciju.

Ovakvi napadi stvaraju ozbiljnu zabrinutost i strah među građanima Harkova, kao i širom Ukrajine, te je od suštinske važnosti osigurati adekvatnu zaštitu i bezbednost civila u ovim teškim vremenima.

Ruska ofanziva prema Harkovu

Podsetimo, Džordž Baros, analitičar Instituta za proučavanje rata (ISW), ističe da su uspešni ukrajinski kontranapadi u blizini Harkova i premeštanje ruskih trupa iz Donjecke oblasti pokazali da trupe pod komandom Kijeva dobijaju na zamahu.

On naglašava da je za ocenu da se situacija približava prekretnici neophodno uzeti u obzir celokupno ratište, uključujući jug i istok Ukrajine, kao i poznavati planove ukrajinske vojske.

Baros prati situaciju kao šef timova za Rusiju i geoprostorne obaveštajne poslove ISW i ističe da su ukrajinske snage ostvarile određena taktička napredovanja na pravcu Harkova.

Takođe, ističe da postoje dokazi o određenim uspešnim taktičkim kontranapadima u blizini mesta Hliboke i Vovčanska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading