"RUSKI TEROR MORA DA IZGUBI!" Zelenski se HITNO obratio Ukrajincima! Otkrio šta se dešava kod Harkova!

Autor:

Svet

23.06.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako kaže, Ukrajina radi sve što je u njenoj moći da odgovori na ruske napade

"RUSKI TEROR MORA DA IZGUBI!" Zelenski se HITNO obratio Ukrajincima! Otkrio šta se dešava kod Harkova!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina čini sve kako bi u potpunosti odgovorila na ruske napade, napominjući da je Rusija samo od početka juna upotrebila više od 2.400 vođenih avio-bombi protiv Ukrajine.

On je podsetio da trenutno u Harkovu još traje raščišćavanje ruševina na mestu udara ruske avio-bombe.

- Četiri kontrolisane vazdušne bombe pogodile su grad - ovo je potpuno proračunat teror. Jedna od bombi uništila je stambenu zgradu u centralnom delu grada, pored autobuske stanice. Za sada se zna za više od 40 povređenih i traumatizovanih u gradu... Tri osobe u Harkovu su poginule u današnjim napadima - rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je dodao da je akcija spasavanja otežana jer je došlo do urušavanja konstrukcije zgrade.

- I radimo što sve što je u našoj moći da Ukrajini damo priliku da u potpunosti odgovori na takav ruski teror. Samo od početka juna, Rusi su već upotrebili više od 2.400 vođenih avio-bombi protiv Ukrajine, od kojih je oko 700 bilo na Harkovsku oblast, na naše položaje, na naše gradove i zajednice u Harkovskoj oblasti - istakao je Zelenski.

On je naveo da se ovakvi ruski napadi svakodnevno vrše na Donjecku oblast i na druge ukrajinske frontove i pogranične regione.

- Ukrajini su potrebne snage i sredstva za uništavanje nosača ovih bombi, posebno ruskih borbenih aviona tamo gde se nalaze. Ovaj korak je obavezan - dodao je predsednik Ukrajine.

On je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koja "nam je pomogla da stabilizujemo situaciju u pograničnim regionima Harkova"

- Uspeli smo da uništimo ruske raketne bacače blizu granice i smanjimo koncentraciju ruskih okupatora. Takve odluke se moraju nastaviti. Značajno smanjenje ruskog raketnog terora protiv Harkova i regiona dokazuje da je apsolutno moguće zaštititi naše gradove i zajednice od ruskih bombi - naglasio je Zelenski.

On je istakao da je posebno važna isporuka savremenih PVO sistema "patriot" Ukrajini i ubrzanje obuke ukrajinskih pilota za F-16, prenosi Tanjug.

- Ruski teror mora da izgubi, a to je u interesu svih koji žele da žive u svetu bez rata, koji teroristi uvek šire, uvek kada ne izgube - zaključio je predsednik Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading