PALO VELIKO RUSKO UPORIŠTE?! U toku ukrajinski kontranapad na više lokacija

Autor:

Svet

08.06.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina se za sada nije zvanično oglasila.

PALO VELIKO RUSKO UPORIŠTE?! U toku ukrajinski kontranapad na više lokacija

Foto: X/The Russian Invasion of Ukraine/Printscreen

Nemački list Bild tvrdi da su Oružane snage Ukrajine isterale Ruse iz centra Vovčanska i povratile nekoliko gradskih blokova.

Analitičar nemačkog tabloida, Julijan Ropke, navodi da je ukrajinska vojska uspela da pređe reku Volčju koja razdvaja severni i južni deo grada.

- Ukrajinske trupe ponovo zauzimaju nove položaje na severu Vovčanska dok su ruske trupe nastavile da se povlače i napadaju izgubljene oblasti avionima odnosno projektilima i artiljerijom - navodi Ropke.

Ukrajina se za sada nije zvanično oglasila.

Ukrajinski vojni Telegram kanal DeepState navodi da na frontu u oblasti Vovčanska nije bilo promena dok se na mapama vidi da ruske trupe napadaju grad. Američki Institut za proučavanje rata takođe navodi da je u oblasti Vovčanska nije bilo potvrđenih promena na liniji fronta.

Ruska strana za sada potvrđuje samo da je Ukrajina u Harkovskoj oblasti pokrenula kontraofanzivu na delu fronta kod sela Lipci.

- Kontraofanziva se nastavlja na području Lipaca i Vovčanska. Oružane snage Ukrajine su juče uspele da u potpunosti zauzmu preostali deo severno od Lipaca i stignu do periferije sela. Istovremeno su naše trupe u severnom delu Vovčanska uspele da napreduju malo sa nekoliko strana odjednom i postepeno potiskuju neprijatelja prema reci. Bitka postepeno uvlači sve više snaga sa obe strane i postaje sve žešća - navodi ruski vojni ekspert, Jurij Podoljak.

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine, povratile su juče tokom kontranapada i veći deo sela Kalinovka, severno od Časiv Jara u Donjeckoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading