UHAPŠEN! Pretio da će dići školu i policijsku stanicu u vazduh!

Autor:

Svet

28.10.2024

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadesetdvogodišnjak je imao opasne namere, ali su one osujećene u poslednjem trenutku

UHAPŠEN! Pretio da će dići školu i policijsku stanicu u vazduh!

Foto: Shutterstock, Google Maps

Ilustracija

Policija mesta Kalesija u Bosni i Hercegovini uhapsila je dvadesetdvogodišnjeg A.A. koji je prethodno putem telefona dežurnom policajcu saopštio da će bombom dići u vazduh policijsku stanicu i školu u tom gradu.

- Posle upućene pretnje policijski službenici SKP MUP-a TK i PU Kalesija su evakuisali osoblje i učenike u srednjoj i nekoliko osnovnih škola na području Kalesije, kao i zaposlene u policijskoj stanici, i obavili KDZ preglede, prilikom čega nisu pronađene eksplozivne ili zapaljive materije - rekao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Nad osumnjičenim je obavljena kriminalistička obrada te je uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je momak počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti.

Osumnjičeni će biti ispitan te će nadležnom sudu biti stavljen prijedlog za određivanje mere jednomesečnog pritvora.

Pretnje i dojave o postavljenim bombama postale su u Bosni i Hercegovini deo svakodnevice.

Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici primila je pre nekoliko dana anonimnu dojavu da je u prostorijama Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" Zenica postavljena eksplozivna naprava.

Na lice mesta odmah su izašli policijski službenici koji su preduzeli hitne aktivnosti na osiguranju lica mesta, kao i evakuaciji učenika i školskog osoblja, nakon čega je izvršen detaljan kontradiverzioni pregled svih prostorija škole.

Preduzetim radnjama utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi, piše Avaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading