SNSD UBEDLJIV NA IZBORIMA U BOSNI I HERCEGOVINI: Evo u koliko opština su pobedili

Autor:

Svet

07.10.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bili su osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima su se birali načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica

SNSD UBEDLJIV NA IZBORIMA U BOSNI I HERCEGOVINI: Evo u koliko opština su pobedili

Foto: YouTube/RTRS vijesti/Printscreen

Portparol SNSD Radovan Kovačević izjavio je sinoć da su kandidati te stranke na lokalnim izborima u Republici Srpskoj pobedili u 47 opština, i u još tri sa koalicionim partnerima.

''Širom Republike Srpske naši kandidati će da slave. Ostajemo spremni da se odupremo svim pritiscima kako spolja, tako iznutra. Ovim izborima dobili smo potvrdu da smo na pravom putu. Politika Milorada Dodika uživa puno poverenje građana Republike Srpske'', rekao je Kovačević, a preneo RTRS.

On je prethodno izjavio da SNSD može da proglasi pobedu u Laktašima, Istočnom Novom Sarajevu i Trnovu, gde, kako je rekao, kandidati za načelnike i gradonačelnike iz te stranke nis imali protivkandidate.

Jučerašnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bili su osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima su se birali načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Na izborima učestvovalo je 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije. Više od 25.700 kandidata se borilo za mesta u parlamentima lokalnih zajednica.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i potpredsednica SNSD Željka Cvijanović poručila je sinoć da je ta stranka na loklanim izborima pokazala svoju snagu, kao najjača politička stranka u Republici Srpskoj i BiH.

Navela je da je SNSD pokazala da je najdominantnija organizacija u Republici Srpskoj, kao i da je partija budućnosti, a ne samo sadašnjosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading