"DOBILI SMO POTVRDU DA NAŠA POLITIKA DAJE REZULTATE" Oglasio se Milorad Dodik nakon objave rezultata lokalnih izbora

Autor:

Svet

06.10.2024

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je rekao kako SNSD prema do sada prebrojanim glasovima ima 310.000 glasova, što je 54,3 posto u Republici Srpskoj.

"DOBILI SMO POTVRDU DA NAŠA POLITIKA DAJE REZULTATE" Oglasio se Milorad Dodik nakon objave rezultata lokalnih izbora

Foto: YouTube/RTRS vijesti/Printscreen

Predsednik SNSDMilorad Dodik, obratio se medijima nakon prvih rezultata lokalnih izbora.

Dodik je rekao kako SNSD prema do sada prebrojanim glasovima ima 310.000 glasova, što je 54,3 posto u Republici Srpskoj.

- Građani su prepoznali naš stav i tako smo i dobili podršku.  Dobili smo potvrdu da naša politika daje rezultate. Pobedili smo i u dve opštine u Federaciji, u Glamoču i Drvaru. Žao mi je što nismo više u Federaciji - rekao je Dodik. 

Kazao je da je SNSD osvojio 47 lokalnih zajednica od 63.

- Hvala našim građanima, jer su pokazali demokratsku zrelost. Ponosan sam na kampanju koja je bila besprekorna i kandidati su imali priliku da su pokažu na najbolji način - naveo je Dodik.

Podsetimo, predsednica Centralne izborne komisije Bosne i HercegovineIrena Hadžiabdić, izjavila je večeras da je izlaznost na današnjim lokalnim izborima iznosila 47,72 posto.

Današnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini osmi su od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima se biraju  načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Ukupan broj birača upisanih u birački spisak BiH je  3,4 miliona.

Centralna izborna komisija BiH odlučila je danas da, zbog katastrofalnih poplava, izbore odloži u četiri opštine FBiH - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i na tri biračka mesta u Fojnici. Izbori u tim mestima će biti održani kada se za to budu stekli uslovi, najavljeno je iz CIK BiH.

Na izborima učestvuje 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije.  Više od 25.700 kandidata će se boriti za mesta u parlamentima lokalnih zajednica.

Očekivani troškovi izbora su 9,7 miliona evra.

Od 386 kandidata za načelnike i gradonačelnike u BiH, samo je 29 žena, odnosno, 7,5 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading