JABLANICA ZAVIJENA U CRNO! Proglašena trodnevna žalost za nastradalima!

Autor:

Svet

06.10.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još se traga za nestalima!

JABLANICA ZAVIJENA U CRNO! Proglašena trodnevna žalost za nastradalima!

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti, koji će trajati od danas do 8. oktobra, povodom tragične smrti građana te opštine u katastrofalnim poplavama.

Na području Jablanice i Konjica do sada su pronađena tela 15 osoba, dok su tri osobe smrtno stradale u Fojnici, a još se traga za desetinama nestalih.

Na terenu u Jablanici jutros je raspoređeno oko 60 spasilaca, a očekuje se dolazak spasilačkih timova iz desetak zemalja regiona i EU, uključujući Srbiju.

 

Podsećanja radi, spasilačke ekipe nastavljaju potragu za nestalima i rad na otklanjanju štete koje su pričinile katastrofalne poplave u Bosni i Hercegovini. Na području Jablanice potpuno je uništeno više desetina domaćinstava, a na području Konjica dvadesetak.

Građani koji su ostali bez domova smešteni su u hotelima Jablanica i Maksumić, kao i u Staračkom domu Jablanica. Ostali su smešteni kod prijatelja i rodbine u stanovima i kućama, saopštila je Federalna uprava civilne zaštite, prenosi Dnevni avaz. 

Na terenu je više od 300 volontera koji pomažu stanovništvu.

Između Mostara i Jablanice jutros je uspostavljena putna komunikacija samo za spasilačke službe i hitne slučajeve, a na području Drežnice uspostavljena je putna komunikacija Gornja Drežnica-Donja Drežnica. 

Sela Perutac i Rogobrdo su odsečena, ali nema životno ugroženih meštana.

Iz Civilne zaštite Jablanica apeluju da se svi koji nude pomoć najpre obrate Operativnom centru civilne zaštite Jablanica radi dalje koordinacije.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading