"NE DAJ BOŽE NIKOME" STRAŠNE SCENE U BIH: Meštani na ivici suza, mnogi su izgubili sve! Idu po humanitarnu pomoć! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne daj Bože nikome, teško je, a najteže onome koga nema", rekla je jedna meštanka

"NE DAJ BOŽE NIKOME" STRAŠNE SCENE U BIH: Meštani na ivici suza, mnogi su izgubili sve! Idu po humanitarnu pomoć! (VIDEO)

Foto: Avaz.ba/Amila Ovčina

Reporteri "Dnevnog avaza" probili su se do Buturović Polja, mestu koje je pogođeno strahovitim bujičnim poplavama i klizištima. 

Na licu mesta su zatekli meštane kako dolaze i odvoze humanitarnu pomoć koja im je stigla iz cele države. Jedna meštanka je govorila za "Dnevni avaz". 

- Evo vode, ovo što je došlo. Sad je trebala da bude penzija, nema ništa. Ne daj Bože nikome, teško je, a najteže onome koga nema - rekla je ona. 

Ističe da je videla od komšija da idu po pomoć pa i ona krenula. Kako su nam rekli na terenu, najpotrebnija je pitka voda i sredstva za čišćenje, kao i suva hrana. 

Takođe, put do Buturović Polja je u katastrofalnom stanju. 

Na snimcima se može videti kako se ljudi okupljaju oko humanitarne pomoći. Idu građevinskim kolicima i uzimaju ono što ima i što im je najpotrebnije za preživljavanje u ovim teškim okolnostima.

Kako se saznaje sa mesta velike tragedije, u delovima BiH pogođenim stravičnim i smrtonosnim poplavama i bujicama nastavljena je akcija potrage za nestalima. 

Meštani Jablanice, Buturović Polja, Konjica i ostalih sela i dalje ne mogu da shvate šta ih je snašlo.

Broj poginulih u razornim poplavama koje su muljem i kamenjem sa lokalnog kamenoloma zatrpali veliki broj kuća, popeo se na 18, a trenutno traje akcija pronalaženja 10-15 stanovnika ovih sela.

U pomoć stanovništvu ovih mesta odazvale su se hitne službe Federacije BiH, navijaci bosanskih klubova iz Federacije mnogi volonteri, ali i pripadnici hitnih službi iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, a pomoć je najavila i Turska.

Veliku pomoć je uputila i Srpska pravoslavna crkva, u iznosu od 100.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading