POTRAGA ZA NESTALIMA U JABLANICI I DALJE TRAJE: Policija ne dopušta prolazak do mesta katastrofalnih klizišta (VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je novinarskim ekipama bio dozvoljen prolazak prethodnih dana, danas im već to nije dozvoljeno

POTRAGA ZA NESTALIMA U JABLANICI I DALJE TRAJE: Policija ne dopušta prolazak do mesta katastrofalnih klizišta (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Dva dana nakon stravičnih poplava koje su pogodile nekoliko bosansko-hercegovačkih opština, reporteri "Dnevnog avaza" su ponovo u Jablanici, koja je najviše pogođena. 

Kako javljaju s lica mesta, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona drže sve putne komunikacije prema Donjoj Jablanici i Mostaru pod blokadom. 

Iako je novinarskim ekipama bio dozvoljen prolazak prethodnih dana, danas im već to nije dozvoljeno. Mogu proći samo interventna vozila. 

Podsećamo, u razornim poplavama u Bosni i Hercegovini živote je izgubilo 18 ljudi, piše Avaz.ba.

Potraga za nestalim osobama u BiH i dalje traje: Hrvatski Crveni krst uputio saučešće porodicama

Spasilačke službe i dalje tragaju za nestalim osobama nakon poplava koje su pogodile delove BiH. Hrvatska je uputila paket pomoći za BiH.

 

 

Humanitarni brojevi

Hrvatski Crveni krst izrazio je saučešće porodicama žrtava stradalih u poplava u Bosni i Hercegovini te je pozvao ljude na solidarnost i pomoć u teškim trenucima koje prolaze građani. Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti na sledeće načine:

Caritasov jedinstveni broj za pomoć je 17764, a pozivom na njega donirate 2 KM.

Broj za donacije Pomozi.ba je 17039, a pozivom donirate 2KM.

17023 je broj na koji možete donirati Crvenom krstu BiH.

Pozivom na broj 17081 donirate 2KM Merhametu, koji će donirati najugroženijim.

Crveni krst u FBiH je takođe otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namenski račun 1340011130004680 - ASA Banka d.d. Sarajevo.

 

 

Poplave u Hrvatskoj

Hrvatska je takođe pogođena bujicom, a poplava je doslovno  progutala Podgoru. Ova katastrofa nastala je usled ogromne količine kiše koja se oko 15 sati juče sručila na područje od Podgore do Drvenika. 

Dodatni uzrok ove katastrofe su i posledice razornog šumskog požara koji je uništio okolnu šumu, koja bi inače mogla upiti deo ove vode i sprečiti odrone koji su se kretali prema centru mesta, prenosi 24sata.hr.

Velika pomoć stiže iz Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ispratio je jutros iz Uprave za vanredne situacije u Beogradu vatrogasce-spasioce iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, koji će se spojiti na graničnom prelazu Mali Zvornik sa ostatkom Specijalističkog tima MUP-a, a zatim uputiti u poplavom i klizištima pogođena područja Bosne i Hercegovine.

Srpska Pravoslavna Crkva donirala je 100.000 evra pogođenim područjima u BiH.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading