SITUACIJA JE KATASTROFALNA, U POMOĆ DOŠLI HRVATI SA PSOM ZAROM! "Nismo uspeli da stignemo do 10-ak sela!"

Autor:

Svet

05.10.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinstvene potvrde o dosadašnjem broju poginulih u poplavama u BiH nema ni danas

SITUACIJA JE KATASTROFALNA, U POMOĆ DOŠLI HRVATI SA PSOM ZAROM! "Nismo uspeli da stignemo do 10-ak sela!"

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Situacija u Buturović Polju i okolnom selima je katastrofalna, rekao je Husein Hodžić iz Civilne zaštite Konjic. Za sada je potvrđeno da je jedna osoba poginula, a četiri se vode kao nestale u Buturović Polju.

Šteta je, ističe Hodžić, ogromna. 

- Kilometri puteva više ne postoje. Skoro svi mostovi su porušeni. Struje nema, svi stubovi su odneseni. Ne rade ni telefonske linije - rekao je Hodžić.

Dodaje kako nisu došli do još desetak sela koja su odsečena.

U pomoć stigli i pripadnici Hrvatske GSS

U pomoć kolegama i stanovnicima BiH stigli su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Na područje pogođeno poplavama i odronima sinoć se uputilo 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić, kao i pas Zara koji će pomoći u potrazi za nestalima.

U centralnoj Bosni šteta je ogromna, ali se i dalje ne zna koliko ljudi je poginulo

Iz Fojnice u centralnoj Bosni, koja je uz Donju Jablanicu najteže pogođena bujičnim poplavama, saopštili su kako se tamo stanje stabilizuje, iako je materijalna šteta koje je nevreme prouzrokovalo ogromna, dok istovremeno u BiH nema jedinstvene potvrde o dosadašnjem broju žrtava.

Nakon sednice opštinskog kriznog štaba medijima je saopšteno kako nema opasnosti od daljnjeg plavljenja jer je vodostaj reke Fojnice u opadanju.

Najteže je stanje u obližnjem selu Dusina u kojem se nalazio dom za smeštaj dece s posebnim potrebama, a lokalna ulica koja vodi k tom naselju teško je oštećena, pa je saobraćaj tim pravcem zabranjen. Građevinske ekipe rade na terenu kako bi što pre sanirale put.

Na poplavljenim područjima u Fojnici ni u subotu nema električne energije ni pitke vode, koju sada dostavlja vatrogasna služba. Slično je stanje i u obližnjem Kiseljaku.

Kako je danas potvrdio gradonačelnik Fojnice Sabahudin Klisura, tri osobe su poginule u poplavama na području te opštine. Jedinstvene potvrde o dosadašnjem broju poginulih u poplavama u BiH nema ni danas, preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading