SUTRA JE VAŽAN DAN ZA PODGORIČANE: Održavaju se lokalni izbori!

Autor:

Svet

28.09.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičari ističu da izbori u Podgorici predstavljaju i posrednu proveru poverenja vladi premijera Milojka Spajića

SUTRA JE VAŽAN DAN ZA PODGORIČANE: Održavaju se lokalni izbori!

Foto: AP/Silas Stein

Sutra je važan dan za građane Podgorice, jer izlaze na lokalne izbore kako bi odabrali novu vlast u crnogorskoj prestonici. Oko 145.000 birača sa pravom glasa imaće priliku da odluče o 13 lista koje su učestvovale na ovim izborima.

Provera poverenja vladi premijera Milojka Spajića

Analitičari ističu da izbori u Podgorici predstavljaju i posrednu proveru poverenja vladi premijera Milojka Spajića, čija je nedavna rekonstrukcija dovela do ulaska desničarskih partija bivšeg Demokratskog fronta i Bošnjačke stranke u vladu. Među favoritima na ovim izborima su "Pokret Evropa" premijera Spajića zajedno sa Demokratama Alekse Bečića, a listu predvodi aktuelni ministar energetike Saša Mujović.

Borba za većinu u lokalnom parlamentu

Premijer Spajić se nada da će njegova lista "Za budućnost Podgorice" osvojiti većinu u lokalnom parlamentu i time učvrstiti aktuelnu vladu. S druge strane, liste "DPS" Nermina Abdića i Evropskog saveza Borisa Mugoše takođe se nadaju pobedi, te će pokušati da preokrenu trend pada rejtinga od 2020. godine.

Ostale liste i ulazak u gradski parlament

Postoje pretpostavke da će ostale liste uložiti napore kako bi ostvarile cenzus za ulazak u gradski parlament, te se očekuje žestoka borba za svaki glas.

Sve u svemu, sutrašnji izbori u Podgorici predstavljaju značajan događaj za budućnost grada, a rezultati će sigurno imati uticaja na političku situaciju u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading