"PONAŠA SE KAO NENAVOĐENA RAKETA": Milorad Dodik opleo po predsedavajućoj Saveta Ministara

Autor:

Svet

18.09.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borjana Krišto je juče uputila Evropskoj komisiji dokument o trenutnoj usaglašenosti kada je reč o Planu rasta za zapadni Balkan, s ciljem daljih aktivnosti i nastavka učešća u tom procesu.

"PONAŠA SE KAO NENAVOĐENA RAKETA": Milorad Dodik opleo po predsedavajućoj Saveta Ministara

Foto: AP/Darko Vojinović

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsedavajuća Saveta ministara Borjana Krišto ruši mehanizam koordinacije, a tako i dogovore u BiH time što je Briselu uputila dokument o Planu rasta za zapadni Balkan, koji nije usaglašen.

"Počela je da se ponaša kao nenavođena raketa. Ona nije ta koja to može da uradi, time pokušava da sruši mehanizam koordinacije", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon ročista u Sudu BiH.

Bez obzira što je ranije data neka saglasnost, a to su osporili neki kantoni, Dodik je istakao da se mora istrajavati sa dokumentima koji su usaglašeni u skladu sa mehanizmom koordinacije.

"Ako nije usalgašeno onda se ne dostavlja. Ona to nije mogla da uradi, ali je očigledno da je sebi postavila misionarsku ulogu da je ta koja može nešto da tumači ili ne", kaže Dodik.

Time što je taj dokument uputila, a nije usaglašen sa procedurom vezanom za mehanizam koordinacije, Dodik je rekao da Krištova ruši i dogovore u BiH, te smatra da je to najviše na štetu hrvatskog naroda, koji za to treba da bude više zainteresovan od bošnjačkog naroda.

"Ako ruši hrvatski kadar onda ruši taj mehanizam koji će doći glave hrvatskom narodu u BiH", zaključio je Dodik, prenela je Srna.

Krišto je juče uputila Evropskoj komisiji dokument o trenutnoj usaglašenosti kada je reč o Planu rasta za zapadni Balkan, s ciljem daljih aktivnosti i nastavka učešća u tom procesu.

"Informisala sam Evropsku komisiju o nivou usaglašenosti reformske agende, uz naglasak na sporni deo koji je uveliko već poznat i javnosti", rekla je juče Krišto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading