"SRAM VAS BILO, GLADNI SMO!": Penzioneri ustali i napali vladu! Trese se Balkan

Autor:

Svet

17.09.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstariji žitelji Federacije BiH ne žele više da se osećaju kao "poslednja rupa na svirali"

"SRAM VAS BILO, GLADNI SMO!": Penzioneri ustali i napali vladu! Trese se Balkan

Foto: printscreen/Youtube

Penzioneri Federacije BiH okupili su se na protestima ispred zgrade federalne Vlade u Sarajevu da iskažu svoje nezadovoljstvo položajem u društvu, dok traje sastanak njihovih predstavnika sa delegacijom Vlade FBiH.

Oni nose transparente "Sram vas bilo, gladni smo" i "Siti smo svega, a gladni hleba", a jedan od zahteva su izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju FBiH za redovno i vanredno usklađivanje penzija.

Penzioneri traže i jednokratnu pomoć od 200 KM za one čija je penzija do 1.000 KM i 100 KM za one sa penzijom većom od 1.000 KM, preneli su federalni mediji.

Trebalo bi da predaju i peticiju sa potpisima više od 65.000 penzionera.

Kad smo kod Sarajeva, nakon što je uz podršku Grada Sarajeva i na insistiranje gradonačelnice Benjamine Karić kod Druge gimnazije u tom gradu postavljen tenk, kao spomen-obeležje bosanskim specijalcima odreda "Bosna", usledila su brojna i podeljena reagovanja.

Nevladine organizacije su tražile da se izgled spomenika promeni, kao i njegova lokacija smatrajući neprikladnim da deca kroz školski prozor ili na “velikom odmoru” gledaju tenk.

Iako većina smatra da je ovakvo obeležje trebalo da bude na drugom mestu, njegovom otvaranju je prisustvovala i gradonačelnica Karić.

Oni koji podržavaju ovu ideju Grada Sarajeva su na Fejsbuk stranici "Relevantna razina duhovitosti" objavili "patriotsku pesmu" pod nazivom “Moj tenk”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading