EKSPLOZIJA U OSIJEKU ODBACILA DVOJICU VATROGASACA! Novi dramatični detalji zastrašujućeg POŽARA koji je gutao skladišta! (VIDEO)

Autor:

Svet

15.09.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šteta je velika, tačno će se proceniti idućih dana, ali odmah se može videti da je velika, jer su skladišta gotovo u potpunosti izgorela, kao i roba koja je tamo bila uskladištena

EKSPLOZIJA U OSIJEKU ODBACILA DVOJICU VATROGASACA! Novi dramatični detalji zastrašujućeg POŽARA koji je gutao skladišta! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/JPVP Grada Osijeka

Požar skladišnih prostora u osječkom južnom predgrađu je pod kontrolom, tokom gašenja niko nije povređen, ali materijalna šteta je velika, izvestio je danas Gradski štab Civilne zaštite.

Načelnik Štaba i dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je novinarima na mestu događaja kako su u požaru, koji je buknuo tokom noći, gorela skladišta više poslovnih subjekata.

U požaru, a ni tokom gašenja niko nije povređen. Šteta je velika, tačno će se proceniti idućih dana, ali odmah se može videti da je velika, jer su skladišta gotovo u potpunosti izgorela, kao i roba koja je tamo bila uskladištena, rekao je Vulin.

Dodao je kako je požar relativno brzo stavljen pod kontrolu te da nema opasnosti od njegova širenja. 

Vulin ističe kako se vodila velika borba da se požar ne proširi na obližnju benzinsku stanicu jer bi onda i posledice bile veće, kao i šteta, a moguće da bi postojala i opasnost po stanovništvo.

 

 

 

Eksplozije u jednom skladištu, pretpostavka da se radi o plinskim bocama

 

- Tokom gašenja požara dogodile su se brojne eksplozije u jednom skladištu, a možemo pretpostavljati da se radi o plinskim bocama i bocama pod pritiskom, koje su usled toplote i delovanja požara eksplodirale, ali niko od vatrogasaca u tom trenutku nije bio u blizini - kazao je Vulin.

Pojašnjava kako je bilo izdimljavanja, vetar je dim nosio prema nenaseljenom području na istoku, ali se zbog relativno snažnog vetra požar brzo širio.

- Dojavu o požaru skladišta u južnom predgrađu dobili smo nešto posle 3 sata, a u trenutku dolaska na požarište vetar je duvao brzinom od osam metara u sekundi i brzo se širio kroz unutrašnjost objekta - rekao je zapovednik osječke Javne vatrogasne stanice Goran Ivković.

- Na intervenciji su učestvovala 22 vozila i 78 vatrogasaca s osječkog područja. Velika se borba vodila za sprečavanje širenja požara na obližnju benzinsku stanicu. Takođe, još ne znamo tačno koji su sve materijali bili uskladišteni, ali u jednom delu bili su guma i neka maziva, na šta smo bacili penu, pa je i to lokalizovano - pojasnio je.

 

Eksplozija odbacila vatrogasce, nisu povređeni

 

Najavio je kako će potpuno gašenje požara verovatno još dugo potrajati, a s obzirom na to da postoji opasnost urušavanja krovne konstrukcije objekta koja je usled požara znatno oštećena, mora se paziti na sigurnost vatrogasaca, od kojih do sada niko nije povređen.

- Tokom gašenja dogodila se jedna eksplozija, koja je odbacila dvojicu vatrogasaca, ali oni su nastavili da gase požar, tako da nije bilo povređenih - izvestio je Ivković.

Zamenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je kako će uviđaj početi kada se za to steknu svi uslovi, ali je teško očekivati da će to biti danas.

- Uviđajem ćemo utvrditi gde je tačno počeo požar - kazao je Premec dodavši kako će se uskoro otvoriti saobraćaj na južnoj osječkoj obilaznici jer se u međuvremenu smanjila opasnost od izdimljavanja.

Pema nezvaničnim informacijama, požar se dogodio na prostoru gde se nalaze skladišta nekoliko fabrika, među kojima Lagermax i GLS, piše Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading