UŽAS! Dečak (14) upao u otvoreni šaht! Ulicama PLUTAJU automobili, sve je pod vodom! Građani da ne napuštaju kuće! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.09.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je odmah prevezeno u Opštu bolnicu, a nezgoda se dogodila usled velikog nevremena

UŽAS! Dečak (14) upao u otvoreni šaht! Ulicama PLUTAJU automobili, sve je pod vodom! Građani da ne napuštaju kuće! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/PIXSELL

Oko 13 sati preko Županijskog operativnog centra 112 primljena je dojava da je dete upalo u otvoreni šaht na Pilama u istorijskom gradskom jezgru. Dete je prevezeno u Opštu bolnicu Dubrovnik, prenosi Dubrovački dnevnik.

Dečak (14) je prevezen u Opštu bolnicu Dubrovnik, a nakon obrade na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu utvrđene su mu lakše povrede potkolenice, pa je pušten kući. 

Nezgoda se dogodila usled velikog nevremena koje je pogodilo Dubrovnik.

Ogromne količine kiše pale su za kratko vreme pa je većina gradskih ulica bila potopljena, deo šahtova je podignut kako bi voda s ulica brže oticala, a deo šahtova je i sama voda izbila.

Zbog svega se ne preporučuje građanima izlazak iz kuća dok opasnost koja je označena kao narandžasti meteoalarm ne prođe, piše Dubrovački dnevnik.

Za sada je najavljeno još ekstremnih padavina u popodnevnim satima, pa sve do kasne večeri.

Ulicama Dubrovnika plutaju automobili, upućen apel građanima da ne izlaze iz svojih domova

Jaka kiša koja od sinoć pada u delovima Hrvatske gotovo je potopila i Dubrovnik, ulicama plutaju automobili na parkingu ispred trgovačkog centra, a voda se izliva i iz šahtova, piše lokalni portal Dubrovački dnevnik.

Velike količine kiše pale su za kratko vreme, a popodne se očekuje dodatno pogoršanje vremena i ekstremna količina padavina.

- Količina padavina biće veća 60 mm po kvadratnom metru. Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je plavljenje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdevanja električnom energijom, prekid komunikacione mreže kao i snabdevanje vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolovozima - upozorili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Građani na ovom području su pozvani da budu spremni i na jače grmljavinsko nevreme koje bi moglo, kako kažu, da prouzrokuje veću štetu.

Iz DHMZ su pozvali građane da se zaštite od munja.

- Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju - naveli su iz DHMZ-a.  

Poplava je bila na Batali, a voda se sliva niz stepenice.

Grupa muškaraca trudila se svim snagama da spasu restoran i prodavnicu sladolada u Dubravniku od bujice vode koja se spuštala s Pila prema Gradu.  

O nevremenu se oglasio i gradonačelnik.  

- Dragi sugrađani, trenutna ekstremna količina padavina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve hitne službe su na terenu. Na žalost ovo nije sve. Prema najavama u periodu od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padalina koje će uzrokovati brojne probleme stoga molim sve naše sugrađane ne izlazite iz vaših porodičnih kuća ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše hitne službe maksimalnim naporima pomoći će pri ispumpavanju objekata ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti rešiti problem bujičnih poplava - saopštio je gradonačelnik Dubrovnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading