NEVREME PUSTOŠI HRVATSKU! NIJE GOTOVO, TUTNJI ŽESTOKO! Grad Umag je pod vodom, evo šta se formiralo iznad Istre (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najgore nevreme se očekuje u Riječkoj, Gospićkoj, Kninskoj, Splitskoj i Dubrovačkoj regiji

NEVREME PUSTOŠI HRVATSKU! NIJE GOTOVO, TUTNJI ŽESTOKO! Grad Umag je pod vodom, evo šta se formiralo iznad Istre (FOTO/VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen/Lori Banjac

U četvrtak je za celu Hrvatsku najavljeno veliko nevreme, a Umag je već jutros doživeo obilne padavine od oko 120 litara kiše. Snimci koji su objavljeni pokazuju poplavljene ulice, dok su se građani žalili na izlivanje kanalizacije.

Nevreme je počelo još noćas uz snažnu grmljavinu, a IstraMet je objavio prognozu od preko 100 mm kiše u narednim satima na području Istre.

 

 

Upozorenja zbog grmljavinskog nevremena, kiše i vetra

Državni hidrometeorološki savez je izdao upozorenja za celu zemlju zbog grmljavinskog nevremena, obilnih padavina i jakog vetra.

Najgore nevreme se očekuje u Riječkoj, Gospićkoj, Kninskoj, Splitskoj i Dubrovačkoj regiji.

 

 

"Oborinski vlakić" i nepovoljne vremenske prilike

Iz IstraMeta su objavili da se formirao "oborinski vlakić", što znači da se kišonosni oblaci stalno obnavljaju na istom mestu.

- Formirao se oborinski vlakić, odnosno kišonosni oblaci stalno se obnavljaju na istom mestu. Moguće je i više od 100 mm u idućim satima na tom području - napisali su.

 

 

Postoji mogućnost da će pasti više od 100 mm kiše u narednim satima na tom području.

Dok se stanovnici Hrvatske suočavaju sa nepovoljnim vremenskim uslovima, nadležne službe prate situaciju i apeluju na građane da budu oprezni i preduzmu neophodne mere zaštite od mogućih poplava i drugih posledica koje nevreme može izazvati, piše 24sata.hr.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading