HOROR U STANU! Žena ubila muža! Policija zatekla užasan prizor!

Autor:

Svet

11.09.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nad osumnjičenom će biti obavljena kriminalistička obrada

HOROR U STANU! Žena ubila muža! Policija zatekla užasan prizor!

Foto: Shutterstock

Prema saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo tokom noći je ubijen muškarac, a uhapšena je njegova supruga.  

- Dana 11. septembra 2024. godine oko 03,25 sati, obaveštena je PU Novi Grad da je u stanu, u ulici Trg nezavisnosti, opština Novi Grad izvršeno krivično delo ubistvo 58- godišnjeg S.J. iz Sarajeva.

Smrt je konstatovao lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mesta kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Telo preminulog je prevezeno u prosekturu "Bare", gde će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija. 

U vezu s izvršenjem krivičnog dela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) dovodi se njegova supruga Dž.J., rođena 1976. godine u Sarajevu, gde je i nastanjena, koja je privedena u službene prostorije i nad njom će u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici rade na rasvetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog dela, piše Avaz.

Dodatno za čitanje: Slučaj Nenad Gajanović Gajo

 

Еvropol i nemačka policija traže pomoć javnosti u rasvetljavanju 28 godina starog ubistva Nenada Gajanovića iz bivše Jugoslavije, nudeći nagradu od 5.000 evra za informacije koje će dovesti do rešavanja slučaja i hapšenja počinioca.

- Uprkos višegodišnjoj opsežnoj istrazi, identitet osumnjičenog ili više njih je i dalje nepoznat i vlasti se nadaju da će nove informacije od građana konačno pomoći u rešavanju ovog slučaja - saopštio je Еvropol.

Žrtva zločina je Nenad Gajanović (35) zvani Gajo, koji je bio umešan u kriminalne aktivnosti i provale na severu Nemačke.

Ubijen je sa više hitaca iz vatrenog oružja 28. avgusta 1996. godine u Damerlohausenu, u okrugu Fehta u Nemačkoj.

Telo su, pored ukradenog "golfa" crvene boje, pronašli lovci. Gajanović je ima prebivalište u Hamburgu, a u vreme ubistva je boravio u hotelu u ulici Aleksandar štrase u Oldenburgu, gde se verovatno skrivao.

Istragom je utvrđeno da je crveni "golf" prethodno ukraden u Bad Еsenu.

U to vreme policija nije mogla da reši slučaj, koji je ponovo otvoren 2019. godine u okviru analize "hladnih" nerešenih slučajeva.

Nove metode i analiza dokaza dali su određene rezultate koji su doveli do ponovnog otvaranja istrage i formiranja istražne komisije koja je nazvana po nadimku žrtve "Gajo 96".

Foto: pd-ol.polizei-nds.de

Nenad Gajanović Gajo, ubijen je u Nemačkoj 1996. godine

 

U Еvropolu navode da je napredak u forenzici, u kombinaciji sa ponovnim istražnim naporima, omogućio nemačkoj policiji da preispita slučaj.

Da bi proširili domet istrage, nemačke vlasti su tražile podršku Еvropola. Slučaj spada u rad Еvropolovog evropskog centra za organizovani kriminal, čiji je mandat nedavno proširen da se suprotstavi nasilju od strane organizovanih kriminalnih grupa.

- Vlasti pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o slučaju, bez obzira na to koliko se činile beznačajnim, da istupe i da se jave policiji. Policijska uprava Oldenburg nudi nagradu od 5.000 evra za informacije koje će dovesti rešavanja slučaja i otkrivanja počinioca. Ova nagrada će se dodeliti u dogovoru sa Oldenburškim tužilaštvom - saopštio je Еvropol.

Novost u istrazi je kratki film koji su istražni organi sačinili pružajući neke neotkrivene detalje o ovom brutalnom ubistvu, uključujući i originalne fotografije s mesta zločina, kao i prikaze istražnih spisa. Namera je, kako se navodi, da fotografije i drugi detalji dopru do potencijalnih svedoka ili pojedinaca koji imaju informacije o zločinu.

Film možete da pogledate OVDE.

- Film pruža uvid u slučaj ubistva. Do sada nije bio dostupan javnosti i namenjen je povećanju nivoa svesti o slučaju. Film bi trebalo da dopre do svedoka ili ljudi koji mogu pružiti informacije o ubistvu Nenada Gajanovića. Gledaoci mogu da se uvere i koliko su teške istrage ubistva u oblasti organizovanog kriminala, kao i koliko je okrutan i podmukao zločin počinjen - saopštile su nemačke vlasti.

Napominju da se nagrada odnosi na pojedince, a ne na zvaničnike čija je profesionalna obaveza istraga krivičnih dela. Napominju da postoji mogućnost da sve informacije koje građani dojave ostanu poverljive, te se garantuje i anonimo davanje izjave policiji.

Na ovom linku dostupan je portal preko kojeg svedoci mogu da stupe u kontakt s policijom. Anonimne dojave moguće je poslati i putem veb adrese.

Naglašavaju da će policija o napretku istrage izveštavati i preko društvenih mreža, a građani svoju podršku u istrazi predmeta mogu da iskažu pod heštegom #Gajo96, te da aktivno učestvuju u istrazi, piše portal ATVBL.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading